Voor de derde keer is zaterdag het mini-event Piepjong & Stokoud gehouden en in beide leeftijdsgroepen mochten we weer wat nieuwe gezichten begroeten. En dat is precies de bedoeling van dit open huis. Bij de mini’s zagen we tien kinderen actief en bij onze walking footballers waren het er zelfs twaalf. Net als voorgaande jaren werd Piepjong & Stokoud mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van DordtSport, omdat de gemeente Dordrecht activiteiten ondersteunt die mensen van alle leeftijden stimuleren om te gaan sporten.

Onze allerjongste spelende leden, tot 6 jaar, zijn vanaf zaterdag weer ‘gewoon’ actief tijdens Mini’s Day, op de vaste tijd van 13.00 tot 14.00 uur. Via een groepsapp kunnen de (groot)ouders de kinderen wekelijks aanmelden. Nieuwelingen mogen de eerste keer uiteraard meedoen zonder aanmelding, al is een mailtje (aan jeugd@gscods.nl) vooraf altijd welkom. Ayden was er nu voor de eerste keer en we hopen hem vaker te zien. Voor de begeleiding van de Mini’s Day is er gelukkig ook weer wat versterking in de persoon van Demy, de vriendin van Johan Stal.

Onze oudste spelende leden kregen gezelschap van Keramat Andalibi, Harm Tazelaar en Maarten van Houwelingen. De laatste twee kennen we natuurlijk nog als oud-spelers van de club. Twee van hen hebben zich meteen op laten nemen in de groepsapp, zodat de walking football-groep weer wat groter wordt. Er zijn er nu 29 en wellicht sluit nog iemand aan, die nu alleen als toeschouwer aanwezig was. Walking Football is officieel voor 60-plussers, maar bij GSC/ODS kijken we niet zo nauw. In hun groepsapp melden liefhebbers zich aan voor een potje voetbal op maandag (11.00-12.00 uur) of donderdag (19.30-20.30 uur). Of allebei….

Op de foto zien we ons oudste spelende lid en de jongste, met z’n vader. Jason is twee-en-half jaar oud en Dirk van Sluysdam bewees zaterdag andermaal dat je op 78-jarige leeftijd nog steeds kan sporten. Heb je piepjonge- of stokoude vrienden en kennissen, die ook overwegen om een balletje te gaan trappen? Vertel ze dat ze altijd op proef mee kunnen doen, gratis en vrijblijvend.