Na een zesdaags trainingskamp in het Griekse Parga zijn onze walking footballers, aangevuld met enkele talenten uit de 35+ groep, dinsdag teruggekeerd in Dordrecht, Getuige de foto’s die we ontvingen hebben de heren – en als enige dame coach Riet – zich prima vermaakt. Er werden twee wedstrijden gespeeld op het fraaie kunstgrasveld van de plaatselijke FC en het luieren op het strand werd afgewisseld met pittige wandelingen, onder meer naar de hooggelegen burcht boven het stadje. Het diner werd elke avond gezamenlijk genoten, steevast gevolgd door een bezoek aan de Captain’s Bar.

Een inspannend en ijskoud avontuur was een bezoek aan de Acheron rivier. De uitdaging was om door stroomversnellingen heen al lopend, zwemmend en worstelend de oorsprong van het riviertje te bereiken. Voor zover er nog teambuilding nodig was kwam dat hier dik voor elkaar. Uiteindelijk wisten drie van de tien spelers de eindstreep te halen. Aanzienlijk minder koud, maar soms minstens zo inspannend waren de bezoeken aan de Captain’s Bar, waar de heren vorig jaar te horen kregen dat mensen met een snor daar géén kleine biertjes konden krijgen. Dus als u zich afvraagt waarom op één van de foto’s Mariusz en Henny plots een (plak)snor dragen…..

Samenvattend kan gesproken worden over een intensief en geslaagd trainingskamp. Géén seizoensafsluiting, want zowel de walking footballers als de 35+ groep telt louter liefhebbers en die stoppen nooit. Ook deze zomer niet. Het had overigens weinig gescheeld of acht heren van dit gezelschap waren in Griekenland achter gebleven. Een even opmerkelijk als amusant verhaal, dat inmiddels is opgetekend in een column in weekblad Dordt Centraal, omdat de schrijver daarvan samen met een piloot van Transavia een hoofdrol vertolkte. Als u wilt weten hoe dat zit (en dat wilt u), klik dan HIER.