Niets aan het toeval overlaten! Dat was het motto van Zondag-1 in het slotduel met FC Dordrecht. Er was nog een kleine kans op na-competitie om promotie en daarvoor moest, liefst ruim, gewonnen worden in deze derby. En dat deed GSC/ODS ook. De bezoekers, strijdend voor hun laatste kans op lijfsbehoud, werden met 9-2 afgedroogd en hoe gek dat ook klinkt, met die uitslag kwam FC Dordrecht er nog genadig vanaf.

De neutrale kijker zal in het eerste half uur de indruk gekregen hebben dat beide ploegen niets meer hadden om voor te spelen, want er werden over en weer véél kansen weggegeven. Veruit de meeste waren voor Zondag-1, maar in kansen benutten bleken de bezoekers aanzienlijk efficiënter. Junior Calmera en Ismail Yildirim zetten GSC/ODS op voorsprong, maar die werd tot twee maal toe teniet gedaan. Het bleken wel de laatste wapenfeiten van de gasten te zijn…

Met twee treffers volmaakte Ismail Yildirim een onvervalste hattrick en zorgde voor een 4-2 ruststand. Na de thee had Zondag-1 geen kind meer aan de opponent en voerde score tot negen op dankzij treffers van Ismail Yildirim (nog twee), Sadik Sogut, Ferhat Kemaldar en invaller Mert Erbas. Daarmee deed Zondag-1 wat het moest doen en constateerde na afloop dat de andere uitslagen helaas niet het begeerde toetje opleverden.

GSC/ODS eindigt als vijfde en is daarmee wel het hoogst eindigende zondag-team van Dordrecht. Daarmee neemt onze club ook afscheid van het (prestatieve) zondagvoetbal. Trainer Pip Pruymboom en z’n staf wacht na de zomer de moeilijke taak om van twee selecties één te maken. Zover is het nog lang niet, eerst maar eens genieten van een hopelijk lekkere vakantie….