Als je nog aan promotie denkt is een 6-1 nederlaag bij hekkensluiter Be Ready op z’n zachts gezegd nogal verrassend. Zondag-1 ging in een zonnig Hank keihard onderuit. Een bittere pil, temeer daar doordeweeks in het restant tegen Reeshof, notabene de nummer twee van de ranglijst, een 1-0 voorsprong nog werd uitgebouwd tot een 3-0 zege, danktij twee treffers van aanvoerder Sadik Sögüt.

De doeltreffendheid van donderdagavond bleek zondagmiddag afwezig. Erger nog, voor rust creëerde Zondag-1 eigenlijk niets en stond verdedigend zo hoog dat elke counter gevaar opleverde. Be Ready wist met de kansen ook wel raad, getuige de 3-0 ruststand. Ook na de thee liet de thuisploeg de bal aan GSC/ODS om geduldig te wachten op Dordts balverlies en naar hartelust te counteren. Een kwartier voor tijd was de score zelfs verdubbeld.

Zondag-1 leek deze middag het net niet meer te kunnen vinden, maar kreeg hulp van de Brabantse doelman, die met een onnodige overtreding op Yunus Ekiz een strafschop veroorzaakte. Het slachtoffer pakte het kadootje zelf uit: 6-1. Door dit resultaat moet GSC/ODS nu juist omlaag kijken. Vanwege versterkte degradatie moet zelfs de nummer 9 nog play-offs spelen en daar staat Zondag1 slechts twee punten boven.

Komende zondag wacht in Tilburg een zware uitwedstrijd bij TSV Gudok, maar eerst zal dinsdagavond het restant van de wedstrijd tegen RCD nog moeten worden uitgespeeld. Zoals bekend wordt ook dit thuisduel zonder publiek gespeeld. Dat is overigens géén straf, maar een preventieve maatregel. Net als na het gestaakte duel met Reeshof is ook na het staken van de pot met RCD géén tuchtzaak tegen onze club aangespannen, maar onze vereniging ligt wel onder een vergrootglas.