Het is niet te hopen dat Zondag-1 vaker gestaakte wedstrijden moet uitspelen, maar feit is dat tot nu toe beide keren twee keer gescoord werd én gewonnen. Na runner-up Reeshof (3-0) was het nu stadgenoot RCD dat op een 2-1 nederlaag getrakteerd werd. Daarmee revancheerde GSC/ODS zich voor de blamerende nederlaag tegen hekkensluiter Be Ready. Gek genoeg kan Zondag-1 nu nog zowel promoveren als degraderen.

Tegen RCD, dat in ernstig degradatiegevaar is, nam GSC/ODS het heft stevig in handen en creëerde nu wél volop kansen. Na het spelen van de laatste zeven minuten van de eerste helft werd meteen van doel gewisseld en veranderde het spelbeeld niet. Zondag-1 dicteerde de wedstrijd, wat resulteerde in twee treffers van topscorer Ismaïl Yildirim. Daarna verzuimde de ploeg om de wedstrijd in het slot te gooien.

Het derde doelpunt kwam er uiteindelijk toch, maar wel aan de andere kant (2-1) en plots kreeg RCD weer het idee dat er nog iets te halen was. Zondag-1 hield het hoofd echter koel in de slotfase en gaf de dik verdiende punten niet meer weg. Zoals gezegd is met dit resultaat nog van alles mogelijk in deze derde klasse. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Zondag-1 nog één punt nodig om definitief veilig te zijn.

Dit seizoen degraderen er twee ploegen rechtstreeks en moeten de drie clubs daarboven promotie/degradatieduels spelen tegen vierdeklassers. Dat lijkt Zondag-1 te kunnen ontlopen. Slaagt de ploeg er echter in om twee keer te winnen, dan is er nog kans op promotie. Dat wordt wel lastig, want komend weekend wacht in Tilburg het sterke sv GUDOK, dat bij winst zelf kan promoveren. Saai wordt het zeker niet!