Dat er in het voetbal soms heel verrassende dingen gebeuren is in de vierde klasse D inmiddels een understatement te noemen. In Dongen dacht iedereen aan het eind van de zaterdagmiddag dat het seizoen er voor GSC/ODS nu wel op zit, maar niets blijkt minder waar. Ondanks een niet verdiende 1-0 nederlaag bij Olympia’60 doet Zaterdag-1 namelijk nog altijd mee in de strijd om het laatste ticket voor de na-competitie. Met dank aan hekkensluiter DVVC, dat concurrent SSW met 3-1 klopte.

Wie Zaterdag-1 in de eerste helft zag ploeteren in Brabant zal zeggen dat deze ploeg niets te zoeken heeft in de na-competitie. Het was van beide kanten eigenlijk niet om aan te zien. Beide ploegen kregen de bal geen drie keer naar iemand met hetzelfde shirtje en kansen waren er dus amper. Joeri van Kordelaar kreeg de grootste mogelijkheid, maar alleen voor de keeper wist hij het net niet te vinden. Het publiek genoot slechts van het zonnetje en hoopte na rust op wat meer kijkgenot.

De wens van het publiek werd verhoord, want GSC/ODS begon een stuk energieker aan de tweede helft en het leek slechts een kwestie van tijd voor de 0-1 op het scorebord zou komen. Bij een counter gebeurde helaas het tegenovergestelde (1-0) en moest de jacht op de gelijkmaker worden ingezet. Die dik verdiende treffer bleef echter uit omdat bij niemand het vizier echt scherp stond. Ook nadat de doelman van Olympia’60 tien minuten voor tijd met rood kon inrukken kreeg GSC/ODS de bal niet tussen de palen.

Zoals gezegd bleek na afloop dat de na-competitie, via de vierde plaats in de eindrangschikking, nog altijd binnen bereik is. SSW staat nu op die plek en heeft het in eigen hand, door thuis te winnen van Olympia’60. Maar wie weet dat de zebra’s vijf van de laatste zes wedstrijden verloren snapt dat GSC/ODS met één punt achterstand en een beter doelsaldo niet kansloos is. Zelf van SSC’55 winnen is komende zaterdag de belangrijkste opdracht in wat dan wellicht nog niet de laatste thuiswedstrijd van het seizoen is….