Na onze JO15-1 heeft ook JO13-1 de titel gepakt. In de laatste wedstrijd werd RCD met 4-1 geklopt en kon de ploeg door concurrent RFC alleen nog op doelsaldio gepasseerd worden. De Brabanders gingen echter bij Groote Lindt onderuit en daarmee was onze JO13-1 dus overtuigend kampioen. De bij onze club traditionele kampioensduik in de sloot langs de Groene Zoom ontbrak niet !

Ook in het laatste competitieduel stond Birhan op doel. Tobias, Collin, Semih en Osman vormden de defensie, Mertcan, Gennaro, Yigit en Sela het middenveld en voorin stond het tamdem Eren en Evren. Aytug, Souf, Mo en Emirhan begonnen op de bank. GSC/ODS kwam meteen fel uit de startblokken, wat al na drie minuten resulteerde in een voorsprong; Na een mooie bal van Yigit was het Eren die de keeper omspeelde en de bal in het lege doel prikte.

Daarna was GSC/ODS oppermachtig en creëerde tientallen kansen, maar verzuimde die te benutten. Zo zag Eren paar keer zijn ballen over of naast gaan. Als het dan wel tussen de palen was, lag de keeper in de weg. Natuurlijk speelden de zenuwen een rol. Het was Evren die na 20 minuten dan toch de 2-0 maakte, na een mooie steekbal van Gennaro.

GSC/ODS ging op volle toeren door, maar helaas wilde de bal er maar niet in. Net voor de rust kreeg RCD uit zijn eerste corner een kans en die was gelijk raak: 2-1. Na de thee ging JO13-1 op zoek naar doelpunten, maar moest ook uitkijken voor de counters. Bij één daarvan wist Birhan met een geweldige redding te voorkomen dat het gelijk werd. Het bleek wel het enige wapenfeit van RCD in de de tweede helft.

De druk werd opgevoerd door GSC/ODS, dat weer veel kansen kreeg, maar niet scherp was bij de afronding. Pas na 45 minuten viel de bevrijdende 3-1. Eren gaf een balletje breed aan Yigit, die de bal panklaar legde voor de opkomende Mo, die snoeihard uithaalde en scoorde. Het was wachten op meer doelpunten van JO13-1, maar er kwam er nog maar eentje. Eren en Souf waren dicht bij een treffer, maar het was Evren die na een kluts attent was: 4-1.

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los. De staf had zelf shirts, rookbommen en confetti’s geregeld voor de kids. Vanuit de club kregen de kinderen een beker en een teambeker. En bij het ‘badderen’ in de sloot ontbrak uiteraard ook trainer Peter niet.