Wat is nog mooier dan in een rechtstreeks duel met je concurrent om de titel strijden? Jo13-1 mocht dat afgelopen zaterdag doen bij RFC, maar de afloop was minder vrolijk. GSC/ODS, dat al wekenlang in prima vorm is, had in Brabant aan een gelijkspel genoeg, maar ging hard onderuit: 4-0. Als de wonden gelikt zijn en de ruggen gerecht zal echter het besef bij Jo13-1 doordringen dat ze nog steeds de titel kunnen pakken.

GSC/ODS was afgelopen weekend onherkenbaar, de zenuwen hadden de ploeg in een wurgende greep genomen. Desalniettemin had Jo13-1 in de eerste helft het beste van het spel, maar alle kansen werden om zeep geholpen. Na rust kwam er meer evenwicht en deed RFC bij de eerste de beste kans meteen wat GSC/ODS verzuimde; scoren dus. Die mentale tik kwam de Dordtse ploeg niet meer te boven. De koppies gingen voor het eerst in lange tijd hangen.

Jo13-1 was geen schim meer van de ploeg van de maanden hiervoor en zag de score heel snel oplopen naar 4-0. Zoals gezegd een pijnlijke nederlaag, maar nog niet het einde van het seizoen. RFC heeft nog twee lastige wedstrijden op het programma en GSC/ODS nog één thuisduel. Als beide titelkandidaten de laatste duels winnen eindigen ze in punten gelijk en wordt het doelsaldo doorslaggevend.

Het laatste competitieduel is komende zaterdag, dan komt RCD op bezoek. Winnen is het eerste vereiste, maar hopelijk raakt Jo13-1 weer ouderwets op dreef en kan het ook nog aan het doelsaldo werken. De bal gaat om 12.00 uur rollen.