Wat een mooie voetbalmiddag voor Zondag-1 leek te worden eindigde in een anti-climax. Na wat ophef langs de zijlijn besloot de scheidsrechter de wedstrijd totaal onnodig te staken en was het na een uur gedaan. Dubbel jammer omdat beide ploegen de toeschouwers op een boeiend duel trakteerden. Reeshof kwam sterk uit de startblokken, maar na ruim twintig minuten kantelde het spelbeeld en was GSC/ODS de bovenliggende partij.

De thuisploeg kreeg ook kansen. Omer Can zag zijn schot door de keeper gekeerd, Rik Kramer kopte op de lat, maar het was op slag van rust Regga Regales die het net wél wist te vinden: 1-0. Na de thee was er na een grove overtreding op Marlon Kramer een opstootje, waarna de scheidsrechter met enkele gele kaarten de orde op het veld herstelde. Al had rood voor de eerste overtreding niet misstaan.

De meeste irritatie in en om het veld werd echter veroorzaakt door de grensrechter van Reeshof, die herhaaldelijk bleef vlaggen voor buitenspel, terwijl het dat duidelijk niet was. Dat kwam hem op hoon van enkele toeschouwers te staan en dat was voor de voorzitter van de Tilburgers reden om de scheidsrechter naar de kant te roepen. De leidsman deed dat nog ook en besloot naar binnen te gaan.

In de kleedkamer liet hij weten niet verder te willen omdat de sfeer in het veld slecht zou zijn. Spelers van beide teams ontkenden dat en gaven aan juist graag verder te spelen. Daarop kwam de scheids met een nieuw argument; de veiligheid zou niet meer gegarandeerd zijn en hij weigerde terug te komen op zijn besluit om definitief te staken.

Het is aan de KNVB om te bepalen wat er met het restant van de wedstrijd gebeurt, maar uitspelen lijkt voor de hand liggend. Andere vervelende gevolgen, zoals een tuchtzaak, komen er waarschijnlijk niet. Gelukkig was er namelijk een rapporteur van de KNVB aanwezig en die heeft kunnen waarnemen dat er buiten wat kortstondig geschreeuw buiten het veld niets aan de hand was, wat definitief staken rechtvaardigde.

Komend weekend gaat Zondag-1 op bezoek bij Madese Boys. Het is de zoveelste er-op-of-er-onder wedstrijd, want de ploegen in deze derde klasse staan zo dicht bij elkaar, dat meer dan de helft van de teams zowel nog kunnen promoveren als degraderen. Dat geldt ook voor GSC/ODS…