Als er twee thuiswedstrijden op rij gestaakt worden is dat géén reclame voor de vereniging. Bij het duel met Reeshof viel eigenlijk niemand iets te verwijten, maar dit weekend waren het toeschouwers, die zich bij een opstootje op het veld geroepen voelden om over de boarding te springen en zich er mee te bemoeien. Dat een scheidsrechter dan staakt is logisch. Omdat de tegenstander niet verder wilde spelen werd de staking ook definitief en mag de KNVB opnieuw bepalen wat er met het restant van de wedstrijd gebeuren moet. Er waren immers nog geen 40 minuten gespeeld.

GSC/ODS begon goed aan de wedstrijd, pakte het initiatief, maar creëerde nauwelijks kansen. Net als een week eerder ontbrak het aan diepte en scherpte en de opponent wachtte rustig af op enkele mogelijkheden die er in elke wedstrijd komen. RCD kreeg daarbij zelfs de beste kansen, maar doelman Fatih Uysal hield zijn doel schoon. Een vrije trap van de bezoekers kwam in de muur van GSC/ODS terecht, midden in het gezicht van Marlon Kramer. De scheidsrechter liet doorspelen en RCD weigerde om de bal over de zijlijn te spelen, wat resulteerde in het al gememoreerde opstootje tussen de beide aanvoerders.

Omdat andere spelers, reservespelers en een zestal toeschouwers meenden zich te moeten mengen in het duw- en trekwerk dirigeerde de goed leidende scheidsrechter de teams voor een afkoelingsperiode naar de kleedkamers. Na overleg met alle betrokkenen werd besloten om maar helemaal een punt achter deze Dordtse derby te zetten en eindigde een zonnige zondagmiddag opnieuw in mineur. Zodra bekend is wanneer de wedstrijden tegen Reeshof en RCD worden uitgespeeld melden we dat uiteraard op onze clubkanalen.

De aftrap van de wedstrijd werd overigens dit keer verricht door de 7-jarige Tusem. Zij is een zusje van een speler van onze JO11-2 en heeft zelf al een paar keer meegetraind met JO8-2. Voor aanvang was er voor haar het traditionele frietje met frisdrank en na afloop…… Oeps, geen bal? Tsja, de man die altijd zorgt voor een bal was dus op vakantie. Maar geen paniek, ze krijgt die bal later echt nog wel.

op