Wie in blessuretijd de gelijkmaker achter z’n oren krijgt, die ook nog eens tot stand kwam in buitenspel-positie, gaat niet blij van het veld af. Het was het lot van Zaterdag-1 in de derby bij Dubbeldam. De thuisploeg kwam in een matige, maar wel boeiende pot op voorsprong, maar Arie Pankras bracht met een fraaie treffer de stand in overwicht. Kort voor rust zorgde hij zelfs voor een voorsprong, waarbij de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat die treffer wegens buitenspel had moeten worden afgekeurd.

De grensrechter zag kennelijk Jamai Fernandez over het hoofd, want de vlag bleef omlaag. De keeper keerde zijn inzet, maar Arie Pankras was er als de kippen bij om in de rebound zijn topscorersrol nog eens te bevestigen. Lang kon GSC/ODS niet van de voorsprong genieten, want luttele tellen later lag de 2-2 al weer achter doelman Björn Groeneweg. Na de thee speelde Zaterdag-1 beter, maar kreeg Dubbeldam de beste kansen.

In de slotfase eiste helaas de scheidsrechter de absolute hoofdrol voor zichzelf op. Alweer een buitenspelgoal van GSC/ODS keurde hij aanvankelijk goed, maar na veel gezeur op het veld besloot hij toch maar in gesprek te gaan met de dit keer wel vlaggende assistent en de treffer alsnog te annuleren. Tien minuten voor tijd was het toch raak. Invaller Dani Fernandez wilde de bal voorzetten, maar zag ‘m onder de lat binnen vliegen: 2-3.

Diep in blessuretijd kreeg Zaterdag-1 dus alsnog de deksel op de neus. De leidsman trok zich niets aan van grensrechter René van Kordelaar, die voor buitenspel vlagde. Nu was het uiteraard GSC/ODS dat protesteerde, maar de arbiter weigerde dit keer naar de zijlijn te gaan en bleef bij zijn beslissing. Een zuur slot voor Zaterdag-1, dat een week eerder ook al geconfronteerd werd met scheidsrechterlijke dwalingen.