Voor de derde keer op rij incasseerde Zaterdag-1 dit weekend een tegentreffer in blessuretijd. Het bezoekende RFC, dat nog titelaspiraties koesterde, nam zodoende nog een punt mee naar huis. De 2-2 voelde voor GSC/ODS als een nederlaag en feit is dat eigenlijk beide ploegen niets aan een gelijkspel hebben. Bij rust leidde Zaterdag-1 met 1-0, wat gerust een wonder genoemd mag worden, want RFC dicteerde de wedstrijd, creëerde veel kansen, maar hielp ze allemaal om zeep.

De treffer die de thuisclub op voorsprong bracht past overigens in de categorie werelddoelpunten. Johan Stal zag vanaf de middenlijn de Brabantse keeper te ver voor zijn doel staan en verschalkte hem met een hoge bal, die keurig op tijd onder de lat landde. Veel meer dwong GSC/ODS voor de thee niet meer af, maar na rust kantelde het wedstrijdbeeld volledig. In het tweede deel van de wedstrijd was het juist Zaterdag-1 dat de kansen aaneen reeg, maar zichzelf niet beloonde.

Uiteindelijk kwam de bevrijdende 2-0 er toch. Niet de deze middag onfortuinlijke topscorer Arie Pankras maar opnieuw Johan Stal tekende voor de treffer. Ondanks zijn geringe lengte nog wel met een rake kopbal. Het leek de beslissing, want RFC bakte er weinig meer van en kwam pas terug in de wedstrijd toen GSC/ODS om onbegrijpelijke reden inzakte. Een onhandige overtreding bezorgde de bezoekers een vrije trap en toen die er in vloog kreeg RFC plots weer de geest.

De resterende tijd leek voor de Brabanders te kort om nog gelijk te maken, maar het klokje van de scheidsrechter stond waarschijnlijk stil, want de beste man liet wel erg lang doorspelen. Zes minuten in blessuretijd kreeg GSC/ODS zo toch nog het deksel op de neus. Ondanks alwéér zuur puntenverlies in de slotfase kroop de ploeg dankzij nederlagen van de concurrentie toch dichter naar de vierde plaats, die recht geeft op een ticket voor de na-competitie.

Komend weekend gaat Zaterdag-1 in Waalwijk op bezoek bij RWB. Dat is de nummer drie op de ranglijst, die na vier zeges op rij ook de koploper is in de derde periode. Het hoeft weinig betoog dat dit een lastige uitwedstrijd wordt, maar als GSC/ODS mee wil doen om de prijzen is verliezen geen optie meer….