Voor JO13-1 kan het seizoen wel eens héél mooi eindigen. Na een overtuigende 4-0 zege op Sleeuwijk ligt GSC/ODS namelijk op titelkoers. De tegenstander, nummer vijf op de ranglijst, speelde in de eerste fases van dit seizoen nog in de eerste klasse en dat maakt de ruime overwinning extra knap. Voor spelers en begeleiders wachten nu nog twee cruciale duels.

Ook in de wedstrijd tegen Sleeuwijk werd begonnen met Birhan in het doel. Emirhan, Collin, Semih en Souf vormden de defensie, zagen we Aytug, Gennaro, Yigit en Mertcan op het middenveld en waren Eren en Sela de spitsen. Mo, Evren en Osman begonnen als wisselspeler en Tobias was wegens vakantie afwezig.

Het duel begon voor beide teams aftastend, maar al snel trok Sleeuwijk het initiatief naar zich toe. De bezoekers speelden feller, veroverden vaker de tweede bal en creëerden zo een licht overwicht. Daartegenover stond GSC/ODS goed georganiseerd en gaf helemaal niets weg. Sterker nog, vijf minuten later begon de thuisploeg meer uit z’n schulp te komen en zocht ook de aanval op. 

Resultaat bleef niet uit. Na een ingooi die in de voeten van Eren kwam zette deze goed voor op Sela, die knap en hoog binnen schoot 1-0. Hierna werd het een wedstrijd die vooral op het middenveld werd uitgevochten. Beide teams probeerden goed voetbal op de mat te leggen. GSC/ODS bleef goed georganiseerd voetballen en gaf achterin niets weg. Aan de andere kant was het na 19 minuten wel weer raak. Yigit stuurde met een steekbal Eren weg, die beheerst de keeper uitspeelde en de bal in het lege goal schoof: 2-0.

Sleeuwijk probeerde weer in de wedstrijd te komen, maar had niets in te brengen tegen de stugge defensie van JO13-1, die als een huis stond. Loerend op de counter kwam GSC/ODS er steeds gevaarlijk uit en naarmate de tijd vorderde kreeg de ploeg ook steeds meer ruimte om aan te vallen en voerde de stand nog voor rust op tot 3-0. Een lange bal van Eren werd door Sela op randje zestien terug gelegd voor de opkomende Yigit, die binnen de beruchte lijnen gevloerd werd. Yigit maakte vanaf elf meter geen fout

In de tweede helft was het Sleeuwijk dat feller begon, maar niet door de verdediging van GSC/ODS heen kwam. Het viertal achterin gaf zo weinig ruimte aan hun tegenstanders dat keeper Birhan de hele wedstrijd niet eens hoefde te duiken. Op middenveld werd voor elke bal gestreden en werden steeds meer duels gewonnen. Mo probeerde nog paar keer van afstand voor gevaar te zorgen, maar helaas slaagde hij er niet in om de bal tussen de palen te krijgen. 

Na rust was er vooral veel strijd, maar waren er weinig kansen. Sleeuwijk kwam weliswaar tot de ‘zestien’ maar ook niet verder dan dat. In de laatste minuut coorde GSC/ODS toch nog een mooie goal. Na een ingooi van Souf kwam de bal bij Evren, die direct opende naar Eren. Deze legde de bal breed voor de opkomende Yigit en die haalde in een keer buiten de zestien uit. De bal vloog laag en hard in de hoek: 4-0.

Eén van de spelers van Sleeuwijk kwam na een duel met Collin ongelukkig terecht en liep daabij vermoedelijk een breuk in zijn sleutelbeen op. Wij wensen hem vanaf deze plek veel sterkte met zijn herstel. Bij JO13-1 werd de vreugde na afloop nog groter, toen duidelijk werd dat concurrent RFC had verloren. Met drie punten voorsprong wacht op 13 mei in de één-na-laatste wedstrijd van dit seizoen een uitduel met……..RFC. De kraker begint om 9.00 uur.