Soms zit het tijdens Mini’s Day wel eens een beetje tegen. Zo ook afgelopen zaterdag. Er hadden er zich acht opgegeven en dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat er twee ‘gewoon’ niet op komen dagen. Graag willen we nog eens benadrukken dat opgeven betekent dat je komt en je je alleen in een noodgeval of ziekte netjes afmeldt. Uiteraard is dit een taak voor de ouders, want de kids die willen altijd wel, zo is onze ervaring!

‘De zes die dus wel kwamen bewezen dat ze er echt zin in hadden, want het was de hele dag stralend weer, maar uitgerekend tijdens de Mini’s Day sloegen de weergoden toe. Pech, maar ze trotseerden regen en wind als echte bikkels. De jongste, Jayson, kon met z’n vader een balletje trappen. Met de rest werd dit keer niet het bekende parkoers gedaan, maar voor het eerst een circuitje gedaan. Dat was niet alleen leerzaam, maar viel ook reuze in de smaak.

Jazzley, van Jo7-2, was toevallig op de accomodatie en bereid om aan de andere kinderen voor te doen wat er moest gebeuren. Dribbelen, slalommen en scoren dus. En na de rust een andere oefening; zelf een pass geven, bal terug ontvangen via de kaats en scoren. Dat laatste ging onder leiding van Kian en Faris. Deze twee spelers van Jo17-1 vullen hun “verplichte” vrijwilligerstaak op deze wijze in. Uiteraard niet met dit ene uurtje, want ze komen graag nog een keer helpen.

In verband met de mei-vakantie ligt de Mini’s Day nu even stil, maar op zaterdag 13 mei gaan onze jongste talenten er ongetwijfeld weer tegenaan.