Onze JO13-1 is bezig aan een indrukwekkende reeks. Dit weekend werd opnieuw gewonnen en ditmaal was Groote Lindt het slachtoffer. GSC/ODS ging als een gewaarschuwde ploeg naar Zwijndrecht, want deze opponent was eerder dit seizoen in een oefenduel te sterk (6-0) en in de competitie eindigde het eerste duel in 1-1. Deze keer werd het een waar doelpuntenfestijn, waarin uiteindelijk met 4-5 gewonnen werd.

Ook dit keer stond Birhan in het doel, Souf, Semih, Collin en Osman in de defensie, Mertcan, Yigit, Gennaro en Mo op het middenveld en Eren en Evren in de spits. Aytug, Sela, Tobias en Emirhan waren de wisselspelers in een wedstrijd die begon met een klein overwicht van Groote Lindt, dat fysiek veel sterker en groter was dan onze kinderen.

In de beginfase werd GSC/ODS flink onder druk gezet, maar dat leverde buiten een paar afstandsschoten niet veel kansen op voor Groote Lindt. Na vijf minuten kwam GSC/ODS steeds meer in het spel, maar was de grootste kans voor Groote Lindt. De linksbuiten van de gastheren kwam na een lange bal oog in oog met de keeper, maar gelukkig was de afronding niet optimaal en kon Birhan de bal keren.

Niet veel later sloeg GSC/ODS wel doeltreffend toe. Eren werd met een goede steekbal (geoefend op de training van donderdag) weggestuurd door Yigit. Hij kapte zijn tegenstander simpel uit en plaatste de bal in de lange hoek: 0-1. Hierna had GSC/ODS het heft in handen en zocht steeds meer de aanval. Zo gaf Mo in 16e minuut een heerlijke diepte bal op Evren, die zijn bal zag gekeerd worden door de keeper, maar Eren was er als de kippen bij en schoof de bal in het lege doel: 0-2.

Groote Lindt voerde hierna een kleine wijziging door en dat pakte voor hen direct goed uit. Groote Lindt, dat veel creativiteit heeft voorin, zocht steeds meer de aanval en werd na 23 minuten beloond. De spits werd op het middenveld aangespeeld en begon aan een 40 meter lange dribbel, die hij afrondde met een schot van net buiten de zestien: 1-2. Drie minuten zorgde een fraaie vrije trap zelfs voor 2-2.

Nog voor rust zette Groote Lindt de wedstrijd helemaal op zn kop. De thuisploeg kreeg drie corners achter elkaar en GSC/ODS kreeg de bal maar niet weggewerkt. Uiteindelijk zorgde een klutsbal voor een 3-2 tussenstand. Tijdens de rust werd besproken, waar het mis ging en hoe het beter kon. De coaches besloten met vijf middenvelders te gaan spelen. Omdat het whiteboard vergeten was werd de taktiek nog even uitgetekend op de tegels van de douche….

De tweede helft begon GSC/ODS heel sterk en kreeg kans na kans. Na een lange bal van achteruit, van Collin, kon Evren alleen op de keeper af, Dit keer bleef hij heel koel en plaatste de bal langs de keeper in het net: 3-3. GSC/ODS bleef goed voetballen en gaf niks meer weg. Groote Lindt probeerde met lange ballen wat te forceren, maar de goed georganiseerde defensie stond goed en en won elk duel.

De beloning voor JO13-1 kwam in minuut 40. Eren passte op Yigit, die goed doorliep en de Zwijndrechtse doelman verschalkte. Na de 3-4 verzuimde GSC/ODS het af te maken. De doorgebroken Evren stuitte op de keeper en schoot in de rebound net naast. Gennaro legde die de bal terug legde op Eren en die had een mooi schot in de benen, maar de bal kwam via binnenkant paal weer terug het veld in.

Vijf minuten voor tijd leek Groote Lindt te profiteren toen de scheidrechter een overtreding over het hoofd zag en de Zwijndrechtse spits 4-4 kon binnen tikken. GSC/ODS gaf echter niet op en dat zorgde toch nog voor een goed einde. In de laatste minuut was het opnieuw Yigit die goed doorliep op een lange bal van Eren en via de paal de bal erin knikte 4-5.

De scheidsrechter trok zes minuten extra tijd bij, maar GSC/ODS bleef hard werken en gaf niets meer weg. De jongens van JO13-1 lieten weer zien dat ze echte strijders zijn, die – wat er ook gebeurd – altijd blijven voetballen. Na afloop bedankten ze opnieuw het meegekomen publiek voor hun steun. Komende zaterdag speelt onze JO13-1 thuis tegen Sleeuwijk. De bal gaat om 10:00 uur rollen.