Na een zwaar bevochten zege op GJS, dit weekend in Gorinchem, mag onze JO13-1 zich de trotse koploper noemen. Op papier moest een zege geen groot probleem zijn, omdat GJS op de ranglijst tweede van onderen staat, maar het is wel een fysiek sterke ploeg, die bijvoorbeeld wist te winnen van Woudrichem, dat op dat moment nog koploper was. In de tweede fase van de competitie was GJS ook nog te sterk voor GSC/ODS (2-0), maar dit keer werden de rollen dus omgedraaid.

Met Birhan in het doel, Tobias, Eren, Semih en Osman in de defensie, Aytug, Gennaro, Yigit en Souf op het middenveld en voorin Evren en Mertcan trad JO13-1 in Gorinchem aan in dichte mist. Dat zorgde voor de vreemde situatie, dat trainers en toeschouwer in de eerste helft niet zagen wat er aan de andere kant van het veld allemaal gebeurde. Ook de scheidsrechter had blijkbaar last van de mist, want tot drie keer toe floot hij niet voor een handsbal.

GSC/ODS was de bovenliggende partij. De goed spelende achterhoede gaf helemaal niets weg in de eerste helft, behalve een bal op de paal. Daartegenover was het JO13-1, dat de aanval zocht maar echt grote kansen leverde dat niet op. Zo was het bij rust dus nog 0-0. In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. GSC/ODS bleef de aanval zoeken, maar de laatste passes kwamen net niet aan of er werd net een verkeerde keuze gemaakt.

Na een minuut of 40 besloten de coaches tot een kleine omzetting. Yigit schoof vanuit middenveld door naar de spits en kwam naast Mo te spelen. Mertcan zakte terug naar het middenveld. Door die omzettingen kwam GSC/ODS steeds dichter bij de doel. Zo was Yigit in de 46st minuut heel dichtbij de 1-0, maar zag zijn inzet net gepakt worden door de keeper. Twee minuten later werd Mo binnen de beruchte lijnen gevloerd, maar was er één man die er geen strafschop in zag en dat was helaas de scheidsrechter….

JO13-1 raakte getergd en met feller spel werden vrijwel alle duels gewonnen. Eren, deze week laatste man omdat Collin op vakantie is, werd ook naar voren gestuurd en Yigit weer teruggehaald naar het middenveld. Deze omzetting pakte in de slotfase perfect uit. Eren dook in korte tijd liefst drie keer op voor de goal en maakte in de blessuretijd de winnende treffer, na een steekbal van Yigit. Na die treffer nam Eren weer zijn positie als laatste man in en hoewel de scheids nog acht minuten liet doorspelen gaf GSC/ODS niets meer weg.

De 0-1 zege kwam tot stand in een erg moeizame wedstrijd, op een heel slecht veld en met slecht zicht, maar de trainers waren niettemin trots op hun jongens, die keihard hebben gestreden, alles gegeven en zo verdiend drie punten pakten. Zoals gezegd staat de ploeg nu bovenaan, al heeft het op drie punten volgende RFC nog een wedstrijd tegoed. Komende zaterdagochtend speelt JO13-1 opnieuw uit. Dan wacht in Zwijndrecht om half negen Groote Lindt.