Wie heel graag wil zien hoe een team een wedstrijd weet te kantelen, moet echt naar JO13-1 komen kijken. Afgelopen weekend was wederom ASWH de tegenstander. Beide ploegen hadden elkaar al twee keer eerder ontmoet. Thuis was GSC/ODS met 7-4 te sterk en uit was de uitslag 3-3. Zoals al vaker kwam onze JO13-1 dus op achterstand (0-1) maar ging uiteindelijk wel met de winst aan de haal: 2-1.

Voor aanvang van het duel was er een hoop gedoe, omdat de bezoekers vier te oude, dus ongerechtigde spelers wilden opstellen. Uiteindelijk bleven er drie daarvan aan de kant en kon begonnen worden met Birhan in het doel, Osman, Collin, Semih en Tobias in de defensie, Emirhan, Gennaro, Yigit en Mertcan op het middenveld en Eren en Sela voorin. Mo, Souf en Aytug begonnen als wissel en Evren ontbrak dit weekend.

Na een aftastend begin creëerde GSC/ODS een aantal kleine kansen, maar zat niet lekker in de wedstrijd. Aan de andere kant was ASWH heel dichtbij een doelpunt, maar Birhan, die opnieuw uitstekend aan het keepen was, had een prachtige redding in huis. Hij keerde een bal van heel dichtbij met zijn bovenarm, waardoor hij een lichte blessure opliep maar gelukkig wel verder kon spelen.

Daarna was het GSC/ODS, dat steeds beter in de wedstrijd kwam. Zo had Sela een grote kans om te score na een mooie pass van Eren, maar de keeper van ASWH (liefst 1 meter 80 lang) was iets eerder bij de bal. Yigit zag zijn vrije trap net naast gaan en kort daarna ook een schot dat rakelings naast ging. Na 17 minuten spelen was het echter ASWH dat op voorsprong kwam. Na een vrije trap op eigen helft trapte de keeper de bal over iedereen heen en de spits van ASWH kopte de bal over Birhan heen: 0-1.

Drie minuten later was het alweer gelijk. Yigit, die een heerlijke rush had van wel 70 meter, passeerde vier man en legde de bal met buitenkant rechts klaar voor Eren. Die schoot de bal keurig in de korte hoek binnen: 1-1. Daarna was GSC/ODS dat het spel domineerde, maar veel kansen leverde dat niet op, dus bleef het tot de rust 1-1. In de tweede helft begonnen beide ploegen wat feller en was het vooral GSC/ODS dat veel kansen creëerde.

Eén op één met de doelman wist Eren niet tot scoren te komen en was het Souf die een paar minuten later zijn schot gekeerd zag worden door de keeper. Eren had de grootste kans in de tweede helft om GSC/ODS op voorsprong te zetten. Ook hij kwam oog in oog met de keeper te staan, probeerde deze te omspelen, maar kwam niet uit met z’n passen, waardoor ook deze kans geen doelpunt opleverde. Hierna werd het vooral een wedstrijd die op het middenveld werd uitgevochten. 

In de laatste tien minuten ging GSC/ODS met een extra spits spelen. Dat gaf de ploeg zichtbaar energie en GSC/ODS rook ook bloed. Mertcan, die de bal net te ver voor zich uit speelde, zag zijn inzet gepakt worden door de keeper. Gennaro zag zijn schot na een afgeslagen corner net naast gaan. Het was opnieuw Eren, die de tweede grote kans van de wedstrijd kreeg, maar hij zag zijn schot van heel dichtbij over gaan.

Het leek erop dat de wedstrijd gelijk zou eindigen, maar via een ingestudeerde corner pakte JO13-1 twee minuten voor tijd toch de volle winst. Yigit legde de bal panklaar voor Mo en die had een wereldgoal in huis. Hij nam de bal in één keer op z’n slof en zag de bal in de bovenhoek vliegen. Het leidde tot dolle vreugde op en langs het veld. Voor de slotfase werd weer teruggeschakeld naar een 4-4-2 systeem en kwam de verdiende zege niet meer in gevaar.

Na het laatste fluitsignaal was de vreugde groot en bedankten de kinderen de supporters voor hun steun. Onder luid applaus gingen ze het veld af. Als je wedstrijden wint waar je niet op je best bent en toch de drie punten pakt is dit een goed teken richting het kampioenschap. De drie trainers waren opnieuw trots op de inzet en het feit dat dit soort wedstrijden winnen – wat aan het begin van dit jaar meestal niet lukte – het bewijs is dat de ploeg echt vooruit gaat. 

Na de wedstrijd kwam zelfs de trainer van ASWH de kinderen sportief feliciteren en zei dat de tweede goal niet alleen mooi was, maar ook prachtig voorbereid. JO13-1 en begeleiders bedanken ook langs deze weg ieder die het team is blijven steunen. Volgende week speelt JO13-1 de inhaal wedstrijd uit tegen GJS. De bal gaat in Gorinchem om 08:30 uur rollen.