Tachtig procent van de wedstrijd de bal hebben, technisch een klasse beter zijn en toch verliezen. Het overkwam Zondag-1 dit weekend op bezoek bij Madese Boys. Marlon Kramer had al na twee minuten de openingstreffer op z’n schoen, maar zag z’n inzet gekeerd, Een minuut later lag de bal aan de andere kant binnen: 1-0. Het was tevens de enige keer dat de thuisploeg in de eerste helft voor het Dordtse doel verscheen.

GSC/ODS joeg op de gelijkmaker, maar toonde zich aanvallend onmachtig. De afwezigheid van topscorer Ismaïl Yildirim liet zich voelen. Alleen Regga Regales zorgde af en toe voor dreiging, maar het leidde tot niet meer dan een handvol hele en halve kansen. Na de thee veranderde het spelbeeld nauwelijks. De gastheren leunden achterover en kwamen er sporadisch op de counter uit.

Naarmate de tijd verstreek moest GSC/ODS meer risico nemen en dat resulteerde er in dat de thuisploeg wat vaker kon counteren en af en toe ook kansen kreeg. Het was echter doelman Fatih Uysal die Zondag-1 met een paar knappe reddingen in de wedstrijd hield. Maar ook hij moest uiteindelijk buigen voor een ver zondagsschot, dat pardoes in de kruising vloog: 0-2.

Aan de andere kant zag Zondag-1 tot twee keer toe een bal van de doellijn gehaald worden en drong langzaam het besef door dat een doelpunt maken deze middag een schier onmogelijke opgaaf bleek. Door de frustrerende nederlaag is de ploeg ook in de rare situatie beland dat zowel promotie als degradatie nog mogelijk zijn. Er wacht een spannend slot van de competitie met nog vier wedstrijden plus een half uur van de nog uit te spelen pot tegen koploper Reeshof.

Komend weekend komt stadgenoot RCD op bezoek en dat belooft weer een pittig potje te worden. De ploeg van de Reeweg-Oost verkeert in groot degradatiegevaar en zal de huid duur verkopen. De Dordtse derby begint komende zondag overigens al om 13.00 uur !