Een prima spelend Zaterdag-1 heeft zonder twijfel de zuurste nederlaag van dit seizoen geleden. SCO nam met een 1-2 zege de punten mee naar Oosterhout en gezien het feit dat ze driekwart wedstrijd met tien man speelden mag dat knap genoemd worden. Dat het zo liep was overigens niet de verdienste van de nummer twee van de ranglijst. Het had alles te maken met wat er fout ging bij de thuisclub.

De bezoekers begonnen goed en zagen een vrije trap door de lat gekeerd worden. Er ontspon zicht een aantrekkelijk, gelijkopgaand kijkspel, waarin GSC/ODS de leiding nam door een treffer van Koen de Ruiter. De Brabanders poetsten de achterstand weg (1-1), maar moesten niet veel later in ondertal verder na een tweede gele – en dus rode – kaart voor de linksback. Dat kantelde uiteraard het westrijdbeeld,

Na de thee maakte Simcha Kuiters na een lange afwezigheid door een blessure zijn rentree en leek GSC/ODS te gaan profiteren van de man-meer-situatie. De ploeg creëerde kans op kans, maar deed niet wat in dit spelletje zo belangrijk is; scoren. De ijzeren voetbalwet is dat je dan vaak aan de andere kant de deksel op je neus krijgt. Helaas ook nog door een afgrijselijke misser, waar de bezoekers dankbaar van profiteerden. Veel zuurder kan een nederlaag niet zijn.

Bijgekomen van alle emotie kan Zaterdag-1 wel terugzien op een meer dan behoorlijke wedstrijd. Het zit wel eens tegen… Als de ploeg de komende weken dit niveau weet vast te houden kunnen er nog heel wat punten gehaald worden. Daarmee kan al komend weekend begonnen worden in Den Hout, waar Irene’58 de tegenstander is.