Als je dik verdiend van de koploper wint en langzaam maar zeker naar de bovenkant van de ranglijst klimt moet je serieus op titeljacht gaan. Trainer Pip Pruymboom, sinds zijn komst ongeslagen in de competitie, is bezig aan een mooie reeks en ziet zijn ploeg nu al op de vierde plek staan. Koploper Bavel had weinig in te brengen, kreeg desondanks een paar aardige kansen, maar met dank aan een sterk keepende Fatih Uysal werd met 2-0 gewonnen.

De bezoekers lieten het initiatief aan GSC/ODS en gokten op de omschakeling, maar de Dordtse defensie gaf weinig weg. Bavel kwam twee keer goed door, maar stuitte daar dus op Fatih Uysal. Aan de overzijde wist Zondag-1 het enorme overwicht amper in kansen en al helemaal niet in doelpunten uit te drukken. Al was Sabit Kayhan met een schot op de lat dicht bij de openingstreffer. De ploeg speelde goed, won vrijwel alle duels, maar aan het eind van elke aanval ontbrak snelheid en scherpte, zodat met 0-0 de rust aanbrak.

Na de thee brak Ismaïl Yildirim de ban. Goed diep gestuurd was de spits met een lobje de uitkomende doelman de baas: 1-0. Het was voor Bavel het sein om ook wat meer aanvallende initiatieven te ontplooien en dat kwam het kijkspel ten goede. De Brabanders kwamen één keer gevaarlijk dichtbij de gelijkmaker, maar Fatih tikte de bal over de lat. Zondag-1 kreeg meer kansen, maar deed er lang over om de genadeklap uit te delen.

De beslissende 2-0 kwam er uiteindelijk via een hele mooie aanval. Regga Regales pingelde zich handig door een woud van benen in het strafschopgebied en legde de bal panklaar voor Enes Ak, die feilloos afrondde. De warrig leidende scheids, die Ismaïl Yildirim bij een 1-0 stand nog een zuivere strafschop onthield, liet lang doorspelen, maar de thuisploeg kwam niet meer in de problemen.

Komend weekend gaat Zondag-1 op bezoek bij middenmoter Waspik. De krachtsverhoudingen in de derde klasse B zijn overigens heel gering, tussen de nummer vier (GSC/ODS) en nummer tien op de ranglijst (RCD) zitten slechts drie punten. Gezien de ‘flow’ waarin Zondag-1 zit telt vanaf nu nog slechts de winst. Als de ploeg echt wil meedoen om de prijzen mogen er de komende twee maanden niet veel punten gemorst worden.

Halil van Jo7-1 was deze zondag Pupil van de Week !
Halil deed de aftrap onder toeziend oog van scheidsrechter een aanvoerder Sadik Sögüt