Na de zeer zure nederlaag van een week eerder smaakte Zaterdag-1 dit weekend weer het zoet der overwinning. In het zonnige Den Hout werd Irene’58 op een 0-1 nederlaag getrakteerd. Het was vooral een rommelige wedstrijd met een thuisclub die er af en toe flink inkleunde. GSC/ODS had het daar moeilijk mee, maar de Brabanders bleken deze middag niet in staat een doelpunt te maken en zo werd invaller Simcha Kuiters (foto) de matchwinnaar.

In de eerste helft kwamen de gastheren af en toe in een overtal situatie voor het Dordtse doel, maar ze profiteerden daar niet van. Aan de overkant stuitte Koen de Ruiter op de doelman en zag de ook deze middag weer flink op z’n huid gezeten Arie Pankras zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal vliegen. Na rust kwam Simcha er zoals gezegd bij en die onderschepte heel attent een slordige terugspeelbal en omspeelde de doelman: 0-1.

Het bleef rommelig, maar gescoord werd er niet meer. Irene’58 raakte nog wel de lat, maar aan de overkant kwam de stugge opponent ook goed weg toen Leandro Conde Fernandez de paal raakte. De komende twee wedstrijden worden voor Zaterdag-1 cruciaal. De ploeg staat vijfde, drie punten achter SSW en DHV. Over twee weken staat een bezoek aan de Zeehavenlaan op het programma, komend weekend komt DHV op bezoek.