Onze mannen van de schoonmaakploeg willen nog wel eens mopperen over wat zij op maandagmorgen in kantine en kleedkamers aantreffen. Héél terecht trouwens, want vrijwilligerswerk moet wel een beetje leuk blijven. De ploeg wil dit keer echter juist een pluim uitdelen! “We hoorden dat spelers van de selectie afgelopen zaterdagavond de kantine hebben aangeveegd en tafels hebben opgeruimd en schoongemaakt. Ook hebben we gezien dat enkele kleedkamers waren schoongemaakt. Wij wilden dit goede voorbeeld niet onvermeld laten en danken deze clubgenoten voor hun spontane acties.”

Hopelijk gaat dit goede voorbeeld vervolg krijgen en gaan uiteindelijk alle teams inzien dat het een kleine moeite is om na gebruik de kleedkamer netjes achter te laten en ook die van de tegenstander even te controleren. De trekker er doorheen halen is een paar minuten werk! Het team wat daarna in die kleedkamer komt is er blij mee en het scheelt de schoonmaakploeg echt veel inspanning als iedereen ervan doordrongen is dat onze accommodatie er niet wekelijks hoeft uit te zien als een beestenboel.

Ruim gewoon je eigen rommel op. Voeten vegen als je binnenkomt, dat doe je thuis toch ook? En met voetbalschoenen de kantine in dat mag niet. Dat verbod geldt niet alleen voor anderen maar ook voor jou! En laat je een frietje per ongeluk op de grond vallen? Raap het even op en gooi het in de prullenbak. Hoe simpel kan het zijn? En zie je andere gasten in de kantine, die menen dat anderen hun troep maar moeten opruimen, spreek ze gerust eens aan op zulk a-sociaal gedrag. Als iedereen dat zou doen blijft ook de kantine er gewoon netjes uitzien. In ons aller belang.

We maken van dit moment gebruik om nogmaals te wijzen op de (te) smalle bezetting van onze schoonmaakploeg. Mede omdat de gemiddelde leeftijd van deze groep vrijwilligers ver boven de pensioengerechtigde leeftijd ligt is nieuwe aanwas echt noodzakelijk. Wil je weten wat er precies van je verlangd wordt? Ga op maandagmorgen dan eens langs en de mannen leggen het je graag uit onder het genot van een kop koffie. Dames zijn ook meer dan welkom.