Na het spektakelstuk in en tegen Streefkerk, waar een 3-0 achterstand werd omgebogen in een 4-6 zege, zorgde JO13-1 in het thuisduel tegen Sliedrecht opnieuw voor sensatie. In een wedstrijd met twee gezichten werd dit keer een 1-2 achterstand na rust ruimschoots weggepoetst: 6-2.  Voor de rust zag het daar niet naar uit, de strijd werd vooral op het middenveld uitgevochten, al wist GSC/ODS in de openingsfase een paar keer dreigend voor de goal te komen.

Met Birhan op doel, Souf, Eren, Aytug en Tobias achterin en Sela, Yigit, Gennaro en Osman op het middenveld kreeg Mertcan voorin onze nieuwste aanwinst Evren naast zich. Evren gaf meteen z’n vistekaartje af, maar zag tot twee keer toe een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. In de 22e minuut was daar toch de voorsprong voor GSC/ODS. Mertcan bereikte na een rush Yigit, die had met een heerlijke actie twee man uitspeelde en de bal via onderkant lat snoeihard binnenknalde: 1-0. 

Lang genoot de ploeg er niet van, want twee minuten later was het weer gelijk. De defensie van GSC/ODS was even uit organisatie en de linksbuiten van Sliedrecht profiteerde er dankbaar van. Niet veel later kwam Sliedrecht zelfs op voorsprong. Een lange bal leek over iedereen heen te gaan, maar de spits van Sliedrecht was alert en wipte de bal over de goed keepende Birhan heen: 1-2. Evren had de 2-2 op z’n schoen, maar zag zijn inzet over gaan.

Wat er in de rust is gezegd blijft een geheim voor buitenstaanders, maar we zagen in de tweede helft een totaal ander JO13-1. Er waren dan ook nogal wat omzettingen. Emirhan, Collin, Semih en Tobias vormden nu de defensie, Mo, Mertcan, Yigit en Gennaro het middenrif en Evren kreeg voorin Eren naast zich. Die was dicht bij de  2-2. Hij zag zijn bal via binnenkant paal terug komen en Evren was er als de kippen bij, maar helaas zag de scheidsrechter een overtreding en werd de treffer afgekeurd.

De gelijkmaker kwam er twee minuten later toch. Eren werkte de bal via een over de doellijn: 2-2. GSC/ODS ging in hoger tempo spelen en zette de tegenstander helemaal vast. In de 37e minuut was daar de 3-2. Het was een prachtige aanval. Yigit ontdeed zich van zijn tegenstander, stuurde Mo aan de rechterkant weg en die had een heerlijke voorzet in huis, die keurig werd afgerond door Eren.

Eren en tot twee keer toe Gennaro waren dicht bij een treffer maar de bevrijdende 4-2 kwam er in de 45-ste minuut alsnog. Mo onderschepte een doeltrap en haalde genadeloos uit in de korte hoek. Na weer een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd te zien mocht Evren na een mooie actie met een ouderwetse puntertje de 5-2 maken. Aytug raakte de paal, maar drie minuten voor tijd was het Yigit die de eindstand op 6-2 bepaalde.

In de slotfase had Eren nog bijna een wereldgoal gemaakt. Hij zag zijn omhaal helaas net gepakt worden door de keeper. Coach Yusuf was in elk geval dik tevreden: “Het was een heerlijke tweede helft van JO13-1. Die gastjes hebben zoveel energie, wil en inzet om te winnen. Eindelijk werd het spelbeeld uitgedrukt in de score”. De ploeg ging onder luid applaus van de aanwezige toeschouwers van het veld af: “Hierbij willen wij onze toeschouwers bedanken voor hun steun!”

De jarige coach Peter Spaan was afwezig, maar na afloop werd hij door de spelers (zie foto) via video toegezongen. Dat moet tot in Sliedrecht te horen zijn geweest… Volgende week gaat JO13-1 op bezoek bij GJS. De bal gaat in Gorinchem rollen om 09:30 uur.