De oplettende clubgenoten hadden het natuurlijk al gezien; er wordt volop gewerkt op het dak van het clubhuis. Zelfs in het weekend. We zijn heel eventjes niet de duurzaamste club van Nederland, want alle zonnepanelen zijn tijdelijk verwijderd. Dat moest toch al gebeuren, want – we proberen het hier niet te technisch te maken – de oudste panelen moeten door nieuwe regelgeving voorzien worden van nieuwe dingetjes.

Het moment is meteen aangegrepen om de dakbedekking te vernieuwen. Dat is nodig, want we kregen de afgelopen weken te maken met wat lekkages. Nu het dak weer dicht is gaan de mannen van Time for Solar (ja ja, onze nieuwe hoofdsponsor) 80 nieuwe zonnepanalen plaatsen en zullen nog zeker 54 oude panelen een nieuwe plek krijgen. Ook komt er een nieuwe meterkast, waarna we weer helemaal klaar zijn voor de toekomst. Let the sun shine!

Het duurzaamheidsproject lag jarenlang in handen van clubgenoot Marcel Eichhorn, maar die is nu erg druk met onder meer het adviseren van andere verenigingen, die ons voorbeeld willen volgen. Zijn werkzaamheden bij GCS/ODS zijn geheel overgenomen door Time for Solar. Uiteraard bedanken we vanaf deze plek Marcel voor de vele uurtjes die hij in de club gestoken heeft en zijn we erg blij dat het project wordt voortgezet door onze nieuwe hoofdsponsor.