Zondag-1 heeft dit weekend revanche genomen op Dubbeldam. Bij de start van de competitie gingen de zwart-witten aan de Groene Zoom met de punten aan de haal, maar op bezoek aan de Schenkeldijk flikte GSC/ODS precies het omgekeerde. Op de 1-2 zege viel weinig af te dingen. Omdat Zondag-1 verzuimde de score uit te bouwen hielden de gastheren tot de laatste seconde hoop op een punt, maar dat kwam er uiteindelijk niet.

GSC/ODS dicteerde in de eerste helft het spel en crëerde een handvol kansen. De doorgebroken Regga Regales stuitte al in de beginfase op de doelman en Yunus Ekiz was met een kopbal op de lat nog het dichtst bij de openingstreffer. Net toen iedereen dacht dat er met 0-0 gerust kon worden kopte Rik Kramer na een hoekschop 0-1 binnen. De thee was amper op of het stond al weer 1-1 omdat Dubbeldam simpelweg scherper aan de tweede helft begon.

Na de gelijkmaker werd het wat grimmiger, maar de uitstekend leidende scheidsrechter zorgde ervoor dat deze Dordtse derby niet ontspoorde. GSC/ODS toonde zich het minst tevreden met een gelijkspel en ging op jacht naar een nieuwe voorsprong, die er uiteindelijk ook kwam door een strak schot van topscorer Ismaël Yildirim . Sabit Kayhan kon daarna de wedstrijd in het slot gooien, maar mikte op de paal.

Met drie verse krachten trachtte Dubbeldam in de slotfase de bakens nog te verzetten, maar GSC/ODS gaf niks meer weg. Met de driepunter deed de ploeg van Pip Pruymboom in de eerste wedstrijdronde van de tweede periode goeie zaken. Zondag-1 staat nu wat steviger in de middenmoot en het gat met de koplopers is slechts zes punten. Na de dramatische seizoensstart kan er dus eindelijk weer voorzichtig omhoog gekeken worden. Komende zondag wacht een thuisduel met DIA. Het eerste duel in Teteringen eindigde met tien man in 2-2.