Winnen van de hekkensluiter, het leek een simpele opdracht voor Zaterdag-1, maar in dit geval ging het niet vanzelf. Uiteindelijk kon er met een 2-0 zege drie punten worden toegevoegd aan het saldo en daarmee is eigenlijk alles wel gezegd. GSC/ODS ging prima uit de startblokken en na een vroege treffer van topscorer Arie Pankras leek de basis gelegd voor een dikke overwinning. Helaas dachten de spelers dat wellicht ook, want het werd met de minuut slechter.

In de rust zal ongetwijfeld een hartig woordje gewisseld zijn in de kleedkamer, maar dat vertaalde zich na de thee niet in beter spel. Integendeel zelfs, want Zaterdag-1 liet zich de kaas van de brood eten door een steeds brutaler naar voren spelend DVVC. De bezoekers dachten zelfs even op gelijke hoogte te komen, maar zagen hun treffer wegens buitenspel geannuleerd worden. GSC/ODS schrok er van wakker en kwam weer beter in de wedstrijd.

De paal stond een tweede treffer van Arie Pankras in de weg, maar de bevrijdende 2-0 kwam er uiteindelijk toch. Arie legde de bal panklaar neer voor invaller Tarik Zariouh en die rondde droog af. Daarmee deed Zaterdag-1 wat het moest doen en vond zichzelf na afloop terug op een gedeelde derde plek op de ranglijst. Gezien de vele blessures die de ploeg al maanden parten speelt een puike prestatie. Komende zaterdag wacht in Oosterhout TSC. Ook een laagvlieger, maar het duel met DVVC heeft Zaterdag-1 vast wel geleerd dat niets vanzelf gaat.