De verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië laat niemand onberoerd, maar onder onze vele leden en sympathisanten met Turkse ‘roots’ is dit nieuws binnen gekomen als een mokerslag. Langs deze weg wil de vereniging laten weten dat we met jullie meeleven! Velen van jullie vragen zich wanhopig af wat het lot is van familieleden en kennissen in Turkije. We duimen met jullie voor goed nieuws en wensen jullie nu heel veel sterkte.

De realiteit is hard. Duizenden doden en veelvoud aan gewonden en mensen die hun woning kwijt zijn. Een ramp van enorme omvang. Het hart van het aardbevingsgebied ligt in het zuidoosten van dit grote land, maar de schokken zijn tot ver daarbuiten gevoeld. De figuurlijke schok tot in Dordrecht. De ramp is nog niet en einde, want het reddingswerk wordt bemoeilijkt door kou, sneeuw en regen.

Naast meeleven met onze clubgenoten en hun familie en vrienden in Turkije kunnen we niet veel doen, maar wel iets. Heb je oude jassen, kleding, dekens of andere spullen die je kunt doneren? Breng ze naar de kantine (doe dat in de avonduren!) en wij gaan zorgen dat die spullen richting rampgebied gaan. En natuurlijk kan iedereen een bijdrage overmaken op giro 7244 van het Rode Kruis.