Bij alle wedstrijden werd afgelopen weekend vooraf een minuut stil gestaan bij de slachtoffers van de aardbeving, die in Turkije en Syrië tienduizenden mensen het leven heeft gekost. Honderdduizenden zijn dakloos en de wederopbouw gaat nog jaren duren. Naast noodhulp is er vooral geld nodig. Veel clubgenoten, zeker die van Turkse afkomst, zijn in actie gekomen en/of hebben al iets gedoneerd op rekening 555 van het Rode Kruis. U ook?

Zondag-1, dat véél spelers met Turkse roots telt, rolde zondagmiddag een spandoek uit, met (vrij vertaald) de tekst “gecondoleerd, wij leven met jullie mee”. Hoofsponsor Findt Advies beloofde duizend euro per doelpunt te doneren voor het rampgebied en nog eens duizend als achterin ‘de nul’ zou worden gehouden. Dat betekent dus dat Zondag-1 vijf mille bijeen speelde. Een prachtig gebaar van het bedrijf van clubgenoot Murat Sahingoz !