JO13-1 moest het dit weekend opnemen tegen Streefkerk. Dat had eigenlijik al een week eerder gemoeten, maar door vele zieken en geblesseerden was de wedstrijd verplaatst. Op papier gelijkwaardige opponenten, want beide ploegen bezaten evenveel punten en hadden nog geen wedstrijd gewonnen. Na een snelle 3-0 achterstand leek dat GSC/ODS opnieuw niet te lukken, maar het liep gelukkig héél anders….

Door het ontbreken van Mertcan (blessure) en Gennaro (ziek) trad JO13-1 aan met keeper Birhan, achterin Emirhan, Collin, Semih en Soufiane, middenveld Sela, Yigi, Chevano en Eren en in de aanval Yigit ‘Biggy’ en Mo. Zoals gezegd begon de thuisploeg voortvarend. Binnen 12 minuten stond er 3-0 op het scorebord.

Streefkerk kwam op 1-0 na een goed genomen corner, die bij de tweede paal binnen werd gelopen. Direct na de 1-0 had GSC/ODS op gelijke hoogte moeten komen. Gastspeler Yigit ‘Biggy’ zag zijn lob echter door de lat gekeerd worden. Twee minuten later was het opnieuw raak voor Streefkerk, nadat de verdediging de bal niet kon onderscheppen en de spits vrij voor de keeper dit buitenkansje heel cool afmaakte. In de twaalfde minuut werd een voorzet prachtig gevolleerd en keeper was kansloos op deze inzet: 3-0.

Birhan, die vandaag opnieuw goed stond te keepen, was bij alle doelpunten kansloos. GSC/ODS was zoekende in dat eerste kwartier en schiep vrij weinig mogelijkheden. Na de 3-0 kwam er een kleine wijziging op het middenveld, waardoor JO13-1 opeens begon te voetballen en kans na kans creëerde. 

In de 17de minuut was daar de aansluitingstreffer. Na een flipperkast in de zestienmeter van Streefkerk kwam de bal voor de voeten van Yigit, die met zijn chocolade been de bal erin knalde. Twee minuten later was het Mo die werd gevloerd binnen de beruchte lijnen en de scheidsrechter kon niets anders dan wijzen naar de stip. Yigit bleef heel koel en schoot de bal prachtig in: 3-2

Het werd een waar doelpuntnfestijn, want amper twee minuten later zorgde een miscommunicatie in de Dordtse verdediging er voor dat de marge weer op twee kwam: 4-2. GSC/ODS bleef er echter in geloven. In de 26e minuut maakte Yigit ‘Biggy’ 4-3 na een prachtige steekbal van Mo en drie minuten later was het wéér Yigit ‘Biggy’ die de bal van Sela kreeg , versnelde en heerlijk afrondde: 4-4.

Tijdens de rust werd duidelijk gemaakt dat iedereen vanuit zijn positie moest spelen en omdat dat ook gebeurde was GSC/ODS in de tweede helft heer en meester en gaf helemaal niets meer weg. Het was eigenlijk wachten op een doelpunt van JO13-1. Zo zag Yigit ‘Biggy’ een schot gekeerd worden door de keeper. Een strakke voorzet van Mo kon nog net gepakt worden door de keeper en een kopbal van Yigit ‘Biggy’ ging rakelings naast.

In minuut 52 was het dan eindelijk toch raak. Aytug, die heel goed inviel op het middenveld, had een prachtige pass in huis. Hij stuurde Yigit ‘Biggy’ weg en die maakte dit buitenkansje prachtig af met de buitenkant van zijn voet, 4-5. De andere Yigit, die op het middenveld een puike wedstrijd speelde, gaf een heerlijke bal op de jarige Mo, die de bal in één keer op z’n slof nam en voor 4-6 leek te tekenen, maar dat feest ging niet door wegens vermeend buitenspel.

Toch bleef GSC/ODS voetballen en kwam Streefkerk er helemaal niet meer aan te pas. In minuut 58 was het opnieuw Yigit ‘Biggy’ die de bal van Osman kreeg, die opnieuw met een prachtige rush iedereen voorbij liep en prachtig afrondde in de korte hoe: 4-6. Wat een opluchting was dat voor iedereen! Dit zou GSC/ODS niet meer weggeven. 

Streefkerk kreeg nog één grote kans, maar Birhan was dit keer de sta in de weg. Hiermee heeft JO13-1 goede zaken gedaan en kan weer naar boven kijken op de ranglijst. Na de wedstrijd werd door Mo nog getrakteerd voor zijn verjaardag!

Spelers en begeleiders van JO13-1 bedanken de twee gastspelers van vandaag, Chevano en Yigit ‘Biggy’. Wel was het een tikkeltje verontrustend om te constateren dat je bijna een paspoort mee moet nemen om aan te tonen dat een kind 13 jaar is, Wie in 2009 geboren is mag meespelen met dispensatie. Het lijkt ons dat een spelerspas volstaat. Tsja._

Op zaterdag 4 maart komt Sliedrecht op bezoek. De bal gaat om 10:00 uur rollen.