Na een kort, maar intensief trainingskamp is Zondag-1 maandagavond laat teruggekeerd op Dordtse bodem. Dankzij enkele gulle sponsors verbleef de selectie vijf dagen in een vijf sterrenhotel in het zuid-Turkse Side, niet ver van het wat bekendere Antalya. Een hotel waar ook twee profclubs verbleven en optimale faciliteiten aanwezig waren voor zeer geslaagd trainingskamp. Dat begon al direct na aankomst met een avondtraining.

Op dag twee werd een oefenduel gespeeld tegen Manavgatspor, dat resulteerde in een 3-2 zege. Tussen de overige traningen door werd ook een vriendschappelijk duel gespeeld met een plaatselijk team uit Side, dat endigde in een 2-2 gelijkspel. Naast hard werken was er ook tijd voor ontspanning en gezelligheid, met onder meer een voetbalquiz, de stad verkennen en een etentje in een lokaal bekend restaurant, dankzij sponsoren Findt Advies en Favori Keukens.

Voor de onlangs begonnen hoofdtrainer Pip Pruymboom was het een uitgelezen kans om zijn spelersgroep beter te leren kennen in de aanloop naar de tweede seizoenhelft. Hij rookte er samen met de staf een dikke sigaar op! Voor één keer vinden wij dat wel kunnen. Komend weekend wacht al het ‘echte werk, want dan krijgt Zondag-1 voor de beker bezoek van DSE, uit Etten Leur. Hopelijk werpt het trainingskamp dan z’n eerste vruchten af….

Voor Zaterdag-1 duurt de winterstop nog wat langer en dat wordt dit weekend óók benut door op trainingskamp te gaan. Zij blijven in eigen land, onder het motto ‘er gaat niets boven Groningen’.