De vierde stadsderby van dit seizoen, ditmaal op bezoek bij FC Dordrecht, eindigde in 1-1 en daar schieten zowel de gastheren als Zondag-1 weinig mee op. Beide ploegen hadden kansen om de wedstrijd te winnen, dus uiteindelijk kon iedereen wel leven met een gelijkspel. Trainer Pip Pruymboom bleef ook in het vierde competitieduel onder zijn leiding ongeslagen en zag nieuwkomer Rik Kramer prima debuteren in het hart van de defensie.

Beide ploegen speelden om te winnen en dat kwam het kijkspel zeker ten goede. Ondanks kansen aan beide kanten bleef het tot de rust 0-0. Na de thee brak de thuisploeg de ban. GSC/ODS had een veldoverwicht, maar FC Dordrecht counterde scherp. Doelman Fatih Uysal stond een openingstreffer eerst nog in de weg, maar bij een volgende tegenstoot moest ook hij buigen: 1-0.

Zondag-1 voerde, zoals zo vaak dit seizoen, acties te ver door, maar creëerde wel kansen. Ismail Yildirim werd binnen de berichte lijnen gevloerd, maar de verder goed leidende scheidsrechter zag er als enige geen strafschop in. GSC/ODS gooide daarna alle registers open. Met vier spitsen en veel druk naar voren kreeg de ploeg uiteindelijk loon naar werken via een treffer van Ismail Yildirim.

In de slotfase ging Zondag-1 nadrukkelijk voor de winst, maar kwam pas tot scoren na het laatste fluitsignaal. Dat was een bizar slot van de wedstrijd. Regga Regales maakte een overtreding waar de leidsman aanvankelijk niet voor floot. De bal belandde bij Enes Ak, die vrij voor de keeper stond. Op het moment dat hij afdrukte (de bal vloog inderdaad binnen) floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd.

Na afloop verklaarde de arbiter dat hij wel degelijk voor de overtreding wilde fluiten, maar op zijn horloge zag dat de speeltijd verstreken was en dus maar meteen voor het einde floot. Geen handige actie, die leidde tot veel tumult. Erg jammer, want zo’n slot verdiende deze wedstrijd niet. Komende zondag ontvangt GSC/ODS TSV Gudok. De Tilburgers namen dit weekend de tweede plaats op de ranglijst over van FC Dordrecht. Op papier dus weer een lastige klus, maar in de praktijk ontlopen de clubs in deze klasse elkaar niet veel.