Onze clubkanalen zijn – naast persoonlijke contacten – belangrijke communicatiemiddelen voor onze vereniging. Om 500 clubgenoten en een veelvoud aan anderen te bereiken zijn ze eigenlijk onmisbaar. GSC/ODS heeft daarom een website en is aanwezig op social media; om precies te zijn facebook, twitter en linkedin. Jarenlang was er een team, dat de clubkanalen ‘vulde’ en up-to-date hield, maar wat nu rest zijn anderhalve man en een paardenkop. En zelfs die laatste is er nog bij gelogen….

Wat betreft de anderhalve man, dat zijn Thijs en Sebastiaan, die naast deze taak nog ‘gewoon’ een baan hebben. Er is dringend hulp én expertise nodig. Hulp voor het schrijven of bewerken van artikelen en wedstrijdverslagen. Daar hoef je geen afgestudeerd journalist voor te zijn! Hulp is net zo welkom voor het maken van foto’s, maar ook het bewerken en plaatsen daarvan. Iemand die handig is met computerprogramma’s en vormgeving kunnen we ook goed gebruiken. En iemand die de malbox ( webmaster@gscods.nl ) checkt op nieuwe berichten!

De website en social media zijn qua inhoud ook los van elkaar te vullen. Door gebrek aan redacteuren hebben we een automatische koppeling van Website naar Facebook, maar de beheerders van de (in eigen beweging) opgerichte Facebook pagina’s van de selecties en activiteiten zouden we bijvoorbeeld graag toegang geven tot het officiële kanaal zodat alles centraal Facebook op gaat en centraal verkeer genereert.

Veruit ons grootste probleem is het ontbreken van specialisten op het gebied van bouw en onderhoud van websites. Het zal niemand ontgaan zijn dat sommige koppelingen op de website niet meer werken, zodat bijvoorbeeld de speciale teampagina’s niet meer (automatisch) bijgewerkt worden. Om dat te repareren zijn mensen nodig met kennis van zaken. Gelukkig heeft zich al één vrijwilliger hiervoor aangemeld, namelijk Oskar van der Velde, vader van één van onze jeugdleden.

Zoals zovelen onder ons heeft ook Oskar niet onbeperkt tijd voor GSC/ODS en zoeken we dus méér vrijwilligers voor onze clubkanalen. Het ‘technische’ werk zal nu even wat uurtjes kosten, maar draait alles eenmaal weer, dan kost het nauwelijks nog tijd. Uiteraard moet voor aanvang van elk seizoen wel weer wat tijd geïnvesteerd worden, maar ook dat is planbaar en beperkt qua tijdsbeslag. Wie kan hier bij helpen ?

Wil je wat meer info? Spreek dan Thijs of Sebastiaan even aan op de accommodatie of stuur een mailtje naar webmaster@gscods.nl Wie lid wordt van de webredactie of als webmaster meewerkt voldoet meteen voor 100% aan zijn vrijwilligerstaken!