Pip Prymboom en Dennis Groeneweg, nu nog oefenmeesters van Zondag-1 en Zaterdag-1, trainen komend seizoen de nieuwe A-selectie. Omdat we na de zomer alleen nog met een eerste elftal op zaterdag actief zullen zijn is het duo nu al bezig met wat Pip een “geweldige uitdaging” noemt: “Van de twee huidige groepen moeten we er één maken en dat is niet simpel.” Wijze woorden, al hebben we wat ervaring binnen de club, want niet zo heel lang geleden werden de selecties van GSC en ODS samengevoegd.

Voor sommigen in de Dordtse voetbalwereld zal het aanblijven van onze huidige interim-trainer op de zondag als een verrassing komen. Na zijn vertrek bij Wieldrecht, deze winter, werd in de media de suggestie gewekt dat Pip een punt achter z’n trainersloopbaan zette en met vriendin Linda richting Spanje vertrekt. “Nee joh, da’s helemaal uit z’n verband gerukt”, legt hij uit. “Ik heb altijd gezegd; als er een club komt met ambitie dan stap ik daar graag in. En Spanje moet nog even wachten op mijn pensioen, ik ben pas 55 hè.”

Dennis gaat niet alleen hoofdtrainer Pip assisteren maar wil daarnaast graag de opleiding doen voor een volgend trainersdiploma. “Dat is prima te combineren”, zegt hij. Nu al zitten ze regelmatig samen op de bank. Zoals afgelopen dinsdag, toen er een mix-team van zaterdag- en zondag-spelers tegen Rjsoord speelde. “we willen de komende periode vaker met een mix-team gaan oefenen”, zegt Pip, “want we kunnen niet in een paar weken voorbereiding een team smeden,”

Beide trainers vinden het heel belangrijk dat er een sterk tweede elftal komt. De trainer daarvan is Nick van Oldebarneveldt, die dit seizoen Zaterdag-2 onder z’n hoede heeft. De technische commissie gaat de komende weken hard z’n best doen om de staf compleet te krijgen, maar is blij dat het met de trainers rond is. Ook op het gebied van sponsoring staat er één en ander te wachten, maar daarover leest u binnenkort meer op onze clubkanalen.

Op de foto, bij de ondertekening van de contracten, (v.l.n.r.) teamleider Murat Sahingoz, hoofdtrainer Pip Pruymboom, voorzitter Cees den Breejen en assistent-trainer Dennis Groeneweg.