Na een korte winterstop is afgelopen zaterdag de Mini’s Day weer opgestart. Onder de twaalf aangemelde kids was één nieuweling. Asal kwam mee met haar neefje Burak, van Jo9. Rafal haakte af, hij is ziek. We wensen hem ook vanaf deze plek beterschap! Een uur voor aanvang kwam er nog een nieuwe aanmelding. Achter de bar stond een moeder, die regelde dat haar zoontje ook kwam.

Deze nieuweling heet Max en laat dat nou de kleinzoon zijn van onze voorzitter. Bij de vraag met wie hij het veld op wilde, “papa of opa?”, riep hij luidkeels, “OPA!” Omdat Kerem zich niet lekker voelde en besloot om toch maar huiswaarts te gaan (jij ook beterschap, Kerem!) bleven er uiteindelijk toch weer twaalf kinderen over.

De allerkleinsten werkten op het bekende parkoers aan hun motoriek en traptechniek, de iets oudere kids speelden een partijtje. Zoals zo vaak toonden enkele kleintjes (en hun ouders) zich ongeduldig en vroegen wanneer ook zij een partijtje mogen spelen. We leggen het dus nóg eens uit. Kinderen die eraan toe zijn (de meesten van geboortejaar 2017) kunnen gaan partijen. De trainers monitoren goed of een kind eraan toe! Zodra dat het geval is gaan ook die partijtje spelen !

Zo speelden Teo en Boyd dus een potje tegen Ali en Emir. Gezien de 7-0 stand bij rust was dat een nogal onevenwichtige strijd. Na de traditionele siroop kregen Teo en Boyd het een tikkeltje moeilijker, want niemand minder dan trainer Peter Spaan kwam Ali en Emir te hulp. Wat de einduitslag is, is onbekend, Ariëtte stond namelijk met enkele moeders te kletsen over het wel en wee van onze mini’s en vergat zelfs de tijd. Tsja….

Enfin. Boyd gaat vanaf woensdag meetrainen met Jo7, om te kijken of hij dat al aankan. Het lijkt of hij de mini’s is ontgroeid. We houden jullie op de hoogte. Wellicht verschijnt hij zaterdag al in tenue voor zijn eerste officiële wedstrijd.  

Na afloop kregen alle kinderen een appel. Komende zaterdag is er weer een Mini’s Day ‘training’. Uiterlijk 13:00 uur aanwezig ! Ook kiezen we weer een Pupil van de Week, die de aftrap mag doen bij Zaterdag-1. Hij of zij krijgt vooraf een frietje met frisdrank en een clubtenue om aan te trekken.