Koning Winter is nog niet definitief vertrokken, maar ook voor onze mini’s is de winterstop voorbij. Dat betekent dat het leukste evenement binnen onze club komende zaterdag weer een come-back maakt. Uiteraard hebben we het over de Mini’s Day. Zelfs corona kreeg dit evenement niet kapot. Sinds de start in 2016 zijn bijna honderd kinderen actief geweest op Mini’s Day en héél veel van hen spelen inmiddels in onze jeugdteams. We verklappen vast geen geheim als we zeggen dat dat best wel een beetje de bedoeling was…. En is !

Mini’s Day is speciaal voor de allerkleinsten, die voetbal erg leuk vinden maar nog niet met jongste pupillen mee kunnen voetballen. Alle jongens en meisjes van 4, 5 en 6 jaar zijn welkom! We hebben er zelfs al van 3 jaar gezien ! Tsja, doen we niet moeilijk over… Het is gratis en erg leuk. Onder begeleiding van jeugdtrainers en ouders wordt gewerkt motoriek en traptechniek. Zodra ze er aan toe zijn gaan ze ook wedstrijdjes spelen. De kleintjes moeten altijd uiterlijk 13.00 uur aanwezig zijn, want om 13.15 is de aftrap.

Wat je mee moet nemen? Naast een tenue en sportschoenen liefst een baddoek, schoon ondergoed (een echte sporter gaat na afloop douchen) én een goed humeur. Natuurlijk mogen (o)pa en (o)ma ook mee…. Ariëtte Hakkers is coördinator van de Mini’s en ze beheert een speciale WhatsApp groep voor de Mini’s Day. Dat is héél handig voor de (groot)ouders van de mini’s. Vraag haar of ze u aan die groep toevoegt ! Ben je nog nooit geweest, maar wil je zaterdag ook meedoen? Laat (o)pa of (o)ma dan even een mailtje sturen aan jeugd@gscods.nl !

Oh ja, dat vergeten we bijna… Uit de mini’s wordt soms ook nog de Pupil van de Week gekozen, die dan bij Zaterdag-1 of Zondag-1 de aftrap mag doen. De uitverkorene krijgt dan een wedstrijdbal met handtekeningen van alle spelers, een frietje en een frisdrankje. Komend weekend valt de eer overigens niet te beurt aan een mini, want dan is de 8-jarige Arda van JO9-1 Pupil van de Week,