.*

Jo13-1, uitkomend in de 2e klasse, is afgelopen weekend begonnen aan de derde fase van dit seizoen. In de eerste wedstrijd na de winterstop stuitte de ploeg op Woudrichem Jo13-1, een tegenstander die uit de eerste klasse gedegradeerd is. Ondanks een 2-1 nederlaag waren de trainers trots op hun spelers, omdat ze heel veel dingen uit de trainingen ook in de wedstrijd lieten zien.

In het begin van de wedstrijd was voor het voor beide teams een beetje aftasten. Woudrichem probeerde met z’n snelle vleugelspelers door te komen, maar de defensie van GSC/ODS stond goed georganiseerd. Toch was het Woudrichem dat op voorsprong kwam, na een misverstand achterin bij GSC/ODS. De spits van Woudrichem bleef heel koel voor de goal. hield het overzicht en legde de bal breed voor een opkomende ploeggenoot, die de bal in het lege doel schoof: 1-0.

Na die treffer zetten de trainers van GSC/ODS Eren op het middenveld, waardoor Yigit doorschoof naar de spits. Deze omzetting pakte gelijk goed uit, Yigit slalomde door de slalom door de vijandelijke defensie en werd binnen de berichte lijnen gevloerd. De scheidsrechter wees terecht naar de stip, maar het buitenkansje werd helaas door Yigit gemist. Zo had GSC/ODS heel weinig weggegeven, maar ging toch met een achterstand de rust in.

Na de thee begon GSC/ODS fel en kreeg een paar goede kansen. Zo zag Yigit zijn schot net naast gaan en Mo z’n schot geblokkeerd worden door een been. De eerste de beste kans aan de andere kant was het wel meteen raak voor Woudrichem. De defensie van GSC/ODS was niet attent op een afgeslagen bal en de bal werd keurig geplaatst door een speler van Woudrichem: 2-0.

GSC/ODS gin op jacht naar de aansluitingstreffer en die viel vijf minuten later, toen Yigit de bal op randje zestien in zijn voeten kreeg, zijn mannetje passeerde genadeloos uithaalde: 2-1. GSC/ODS voelde dat er méér in zat en gooide er nog een schepje bovenop. Duels op het middenveld werden gewonnen en de ploeg creërde kans op kans, maar elke keer was het nèt niet. Het zat gewoon niet mee vandaag….

Vijf minuten voor tijd kreeg GSC/ODS een vrije trap. Eren ging achter de bal staan en waar iedereen een voorzet verwachtte besloot hij een schot op doel te wagen. Via de vingertoppen van de keeper en de lat caramboleerde de bal achter het doel. Kort daarna zag Mertcan zijn schuiver door de keeper gepakt worden. Ook Woudrichem kreeg nog twee grote kansen om de score uit te breiden, maar Birhan stond weer heel goed te keepen en hield zijn team in de wedstrijd.

Ondanks een slotoffensief slaagde een hardwerkend Jo13-1 er niet in om er een gelijkspel uit te slepen. Volgende week wacht het team weer een pittige tegenstander, want dan komt Dubbeldam JO13-1 op bezoek. Deze ploeg heeft dit seizoen alles gewonnen. De bal gaat om 10.00 uur rollen !