Na vijf overwinningen op rij leek Zondag-3 op weg naar de top van de ranglijst, maar de zegereeks is dit weekend ten einde gekomen. Op bezoek bij IFC, de nummer twee van de rangschikking, ging de ploeg in een spannend duel met 5-3 onderuit in het laatste duel voor de winterstop. De teamleiding bezorgde ons onderstaand verslag.

Het was een koude zondagmiddag in Hendrik-Ido-Ambacht, met een gevoelstemperatuur van -7 graden celsius, toen IFC het opnam tegen GSC/ODS op sportpark Schildman. Een heuse topper, met IFC als meest scorende ploeg in de 4e klasse en GSC/ODS met juist de minste doelpunten tegen. De Ambchters kwamen snel uit de startblokken met een doelpunt in de vierde minuut (1-0). GSC/ODS reageerde echter al vijf minuten later snel met een door Mustafa Kemalder benutte penalty: 1-1.

De thuisploeg kwam in de twaalfde minuut opnieuw op voosprong via een kopbal in de linkerhoek. GSC/ODS bleef echter vechten en creëerde enkele goede kansen, waaronder een gevaarljk schot van Mustafa Kemaldar, dat gered werd door de keeper van IFC. De gastheren hadden het vizier op scherp staan en zorgden nog voor rust voor 3-1 stand op het scorebord.

Na de thee bleef GSC/ODS proberen om terug te komen in de wedstrijd. Dit lukte in de zestigste minuut, toen Ibrahim Karasahin scoorde na een assist van Mustafa Kemaldar. Zondag-3 bleef doorgaan en kwam een kwartier voor tijd zelfs op gelijke hoogte, dankzij alweer een doelpunt van Mustafa Kemaldar, ditmaal op aangeven van Doğan Yıldırım. GSC/ODS kon de 3-3 echter niet vasthouden.

Via treffers in de 80-ste en 85-ste minuut trok IFC de wedstrijd naar zich toe. Keeper Tunahan Sahinbas ranselde nog een vrije trap van Hicham Bachau uit zijn doel, zodat het ondanks een alles of niets offensief van GSC/ODS bij 5-3 bleef. Na de winterstop gaat Zondag-3 zeker nieuwe pogingen doen om zich in de top-drie van de ranglijst te spelen.

op de foto boven: Hicham Bachau (IFC) liggend in actie tegen Kemal Yildirim (GSC/ODS)