Het duurde 88 minuten maar toen stond dan eindelijk een verdiende 2-1 op het scorebord. Zondag-1 begon slapjes maar knokte zich vooral na rust in de wedstrijd en naar de overwinning. Sinds Pip Pruymboom het stokje overnam pakte GSC/ODS zeven punten uit drie wedstrijden en de zege op Be Ready was niet in het minst te danken aan twéé gouden wissels, wat het waren invallers die de 0-1 stand ombogen tot een zege.

Met Ferhat Kemalder als nieuw slot op de deur begon GSC/ODS zoals gezegd niet lekker. Het was achterin wat onwennig en de gasten profiteerden dankbaar: 0-1. Vanaf dat moment oogde het defensief gelukkig wél solide en werd de jacht op de gelijkmaker ingezet. Het surplus aan techniek en voetballend vermogen was, zoals zo vaak dit seizoen, echter geen garantie op doelpunten.

Zondag-1 speelde zeker na de thee een prima pot, maar wist zichzelf niet te belonen. De ene keer werd een actie te ver doorgevoerd, de andere keer zat er een Brabants been tussen. Be Ready verloor deze competitie slechts twee van de negen duels en GSC/ODS ervoer deze middag dat deze compact spelende opponent zich niet zomaar gewonnen geeft. Wissels gaven uiteindelijk de doorslag.

Ilhan Solak kopte fraai de gelijkmaker binnen, maar GSC/ODS wilde méér. Uitblinker Ismail Yildirim leek op weg naar de 2-1, maar na een schitterende solo langs drie tegenstanders zag hij zijn schot via de binnenkant van de paal gekeerd. Luttele minuten later kreeg Zondag-1 toch loon naar werken toen Yunus Ekiz bij een scrimmage de bal wél tegen het net werkte: 2-1.

Na een dramatische seizoensstart lijkt GSC/ODS de weg naar boven gevonden te hebben. Dat geeft hoop voor na de winterstop. Die breekt overigens nu nog niet aan voor Zondag-1, want komende dinsdag wacht de ploeg een duel in de strijd om de Rijnmond Cup en zondag (aanvang 12.00 uur!) een bekerduel met DSE.