Het hoeft niet altijd super te zijn om drie punten te kunnen bijschrijven. Zaterdag-1 bewees dat in het thuisduel met Olympia’60. Met een zuinige 1-0 haalde GSC/ODS de volle buit binnen in een duel dat de toeschouwers zich niet lang gaan herinneren. Het was vooral erg koud, maar na afloop kon in de warme kantine een mooie balans worden opgemaakt. Ondanks een ware blessuregolf doet Zaterdag-1 dit seizoen lekker mee!

De eerste helft was eigenlijk niet om aan te zien. Beide ploegen kregen het niet voor elkaar om meer dan drie keer een ploeggenoot aan te spelen en zodoende gebeurde er voor beide doelen, uitgezonderd een schot van Joey Gooshouwer, helemaal niets. Na de thee voerde GSC/ODS het tempo op en creëerde wél kansen. Het besef groeide ook, dat wie zou scoren ook het potje ging uithalen.

Het verschil werd halverwege de tweede helft gemaakt door (wie anders?) Arie Pankras. Hij schatte een voorzet van Dani Fermandez op waarde in en rondde onberispelijk af: 1-0 (foto boven). Olympia moest daarna komen, maar GSC/ODS gaf achterin niet veel weg. Toch bleef het spannend, omdat voorin verzuimd werd om de bevrijdende tweede treffer te maken. Achteraf bleek 1-0 echter genoeg.

Voor Zaterdag-1 breekt nu de winterstop aan en gezien de waslijst aan geblesseerde spelers komt die niet ongelegen. De vraag is echter of deze tussenstop lang genoeg duurt, want veel kwetsuren vergen lange genezingstijd. Feit is dat Zaterdag-1 zowel in de eindrangschikking als in de tweede periode op een vierde plek staat en daarmee de eerste seizoenshelft zeer verdienstelijk afsluit.