Veel schiet Zondag-1 er niet mee op, maar de ploeg hield aan het duel met RCD een puntje over. De 1-1 eindstand was niet onterecht, maar er hadden ook andere cijfers op het scorebord kunnen staan. GSC/ODS bakte er aan de Reeweg-Oost voor rust erg weinig van, maar speelde een zeer degelijke tweede helft. Een wedstrijd met twee gezichten dus, waarbij het derby-sfeertje soms voor onnodig veel opwinding zorgde.

GSC/ODS nam het initiatief. maar kon het technisch overwicht niet vertalen in het creëren van doelrijpe kansen. RCD loerde op de counter en maakte goed gebruik van de ruimte. De gastheren kwamen ook op voorsprong, al hadden ze daarbij het geluk dat het zowel grens- als scheidsrechter ontging dat het anderhalve meter buitenspel was.

Eigenlijk mocht Zondag-1 niet eens mopperen dat het bij 0-1 bleef, want de gastheren braken nog een paar keer gevaarlijk ver uit en raakten tot twee keer toe de paal. De erg warrig leidende scheidsrechter wilde na een dik half uur de wedstrijd staken vanwege opmerkingen vanuit het publiek (het moet niet gekker worden) maar besloot toch maar verder te gaan.

Na de thee zagen we, mede door twee wissels, een heel ander Zondag-1. Door hoger baltempo en meer directheid kwam RCD er eigenlijk niet meer aan te pas. Het was wachten op de gelijkmaker en die kwam ook. De doorgebroken Regga Reggales werd door de doelman getorpedeerd en vanaf elf meter mocht Ismaïl Yildirim het vonnis voltrekken: 1-1.

In de ijzige kou ging GSC/ODS daarna nadrukkelijk op jacht naar de winst. Achterin werd niets meer weggegeven en voorin had Ismaïl Yildirim het vizier net niet scherp genoeg staan. Junior Calmera was nog het dichtst bij de winnende, maar zag zijn schot gekeerd worden. Na een rode kaart moest RCD in ondertal verder, maar er restte GSC/ODS te weinig tijd om daarvan te profiteren.

Komend weekend krijgt Zondag-1 bezoek van Be Ready, dat deze competitie één puntje meer bij elkaar sprokkelde dan GSC/ODS.

Zaterdag-1 pakte dit weekend ook een punt, bij SSC’55. Lang zag het er in Sprang-Capelle naar uit dat het drie punten zouden worden, maar in de slotminuut trokken de gastheren de stand recht: 2-2. Komend weekend speelt ook Zaterdag-1 thuis, het onvangt dan Olympia’60.