“Beste leden, ouders van jeugdleden, sponsors en andere mensen die onze club een warm hart toedragen. Het eind van het kalenderjaar is een mooi moment om jullie bij te praten over wat er allemaal speelt binnen GSC/ODS en wat we aankomend jaar kunnen verwachten.

Naast het bestuur zijn de commissies de afgelopen maand druk bezig geweest met de toekomst van de club. Zo was de duurzaamheidscommissie druk bezig met de laatste projecten die onze accommodatie gereed maken voor de nabije toekomst. Zoals jullie ongetwijfeld weten zijn we van het aardgas af en op twee kleedkamers na is nu alles geïsoleerd, Nieuwe warmtepanelen zijn gemonteerd in de kleedkamers, die binnenkort worden voorzien van nieuwe gipsplaten en opnieuw geschilderd worden.

Op het dak van het clubhuis (zie foto) gebeurt ook van alles. De isolatie ligt er op (en er onder) en veel zonnepanelen zijn gedemonteerd. Door een herschikking kunnen we méér nieuwe panelen kwijt. Deze operatie willen we in de eerste maanden van het nieuwe jaar afronden. In de tussentijd wordt ook een nieuwe meterkast geplaatst om aan alle voorschriften te voldoen. Heb je vragen over deze werkzaamheden? Stel ze gerust aan de vrijwilligers van deze commissie (Marcel, Martien, Henny, Sebastiaan en Thomas). Zij kunnen die ongetwijfeld beantwoorden.

De sponsorcommissie is druk bezig met aantrekken van nieuwe sponsors en verlengen van bestaande sponsorcontracten. Binnenkort zullen jullie te horen krijgen wat de status hiervan is en welke initiatieven er op de plank liggen om meer sponsors aan te trekken. De technische commissie is druk bezig met de samenvoeging van de Zaterdag- en Zondag-selecties, die met ingang van volgend seizoen als één nieuwe selectie op zaterdag actief zal zijn.

Dennis en Nick blijven

De lagere zondag-teams kunnen gewoon op zondag recreatief blijven spelen, maar Zondag-1 houdt dus op te bestaan. We zijn druk bezig om de technische staf voor volgend seizoen in kaart te brengen, Uiterlijk in januari willen we uitsluitsel geven wie de hoofdtrainer wordt en hoe de rest van de staf er uit gaat zien. Wel kunnen we nu al zeggen dat Dennis Groeneweg (hoofdtrainer Zaterdag-1) en Nick van Oldenbarneveld (trainer Zaterdag-2) bij de club blijven. In welke rol, daarover zullen we ook op korte termijn communiceren.

Zoals sommigen onder u wellicht hebben opgemerkt is er in onze kantine een tweede biljart bijgekomen. De reden hiervan is dat wij veertig nieuwe leden hebben kunnen verwelkomen, die als biljartclub binnen onze vereniging gaan fungeren. Ook hebben we een grote groep bridgers mogen begroeten en is er een vrijdagmiddag-soos. Extra mensen en extra activiteiten zijn goed voor de club, zeker omdat ze onze voetbalactiviteiten geen moment in de weg zitten.

De jeugd afdeling draait erg goed onder leiding van Ariëtte en Peter en natuurlijk de trainers en leiders van de jeugdelftallen. De Mini’s Day loopt op zaterdag nog steeds goed en daar kunnen we als vereniging trots op zijn. Wel hoop ik dat we ook in de hogere jeugd (Onder-19) volgend seizoen weer een team kunnen samenstellen, want dat is naar mijn mening essentieel voor een goede doorstroming naar de senioren.

Woord van dank

Qua vrijwilligerswerk hebben nog veel werk te doen! Op alle vlakken kunnen we daarin nog stappen maken dus meld je aan bij de desbetreffende verantwoordelijke(n), zodat we ook de bestaande vrijwilligers kunnen ontlasten. Thans komt te veel werk terecht op een klein, select groepje en dat kan zo niet langer doorgaan. Zat werk te doen binnen onze club, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed opgepakt gaat worden.

Hierbij wil ik dan ook een woord van dank uitbrengen aan alle vrijwilligers! Of je nou trainer, leider, bar- of keukenhulp, klusser, schoonmaker, commissielid of bestuurslid bent; weet dat jouw inzet binnen onze vereniging zeer gewaardeerd wordt. Persoonlijk ben ik ook blij met de Walking Football groep en de 35-plussers, die samen met de jongeren van de zaterdag-selectie de donderdagavonden in de kantine gezellig maken. Uiteraard onder de vertrouwde regie van Anneke en Klaas.

Wat betreft de eerste elftallen wordt de rest van seizoen heel belangrijk, Zaterdag-1 doet het naar behoren met een gedeelde vierde plaats en uitzicht op na competitie. Zondag-1 heeft na een moeilijke start van de competitie de weg naar boven ingeslagen en ik heb er alle vertrouwen in dat onder leiding van Pip Pruymboom en assistent Dennis Groeneweg dit na de winterstop zal worden voortgezet, zodat we volgend seizoen minimaal op derde klasse-niveau kunnen uitkomen.

Ik wil hierbij jullie allemaal het beste wensen; vooral een sportief en gezond 2023 en hoop jullie allemaal te zien op de nieuwjaarsreceptie op 7 januari.”

Met sportieve groet,

Cees den Breejen