Dankzij een 3-1 zege op Madese Boys heeft Zondag-1 de rode lantaarn in de derde klasse B overgedragen aan stadgenoot Emma. Of de overwinning het gevolg was van het ‘schokeffect’ van een nieuwe trainer moet ieder voor zichzelf invullen, maar feit is dat het achterin voor het eerst dit seizoen behoorlijk solide oogde. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar winst geeft wel vertrouwen.

In de eerste twintig minuten dicteerden de gasten het spel, maar daarna kwam GSC/ODS steeds beter in de wedstrijd. Voor de rust werden vier doelrijpe kansen gecreëerd, maar niet benut. Regga Regales was met een bal op de lat nog het dichtst bij een treffer. Na de thee pakte Madese Boys opnieuw het initiatief en kwam ook op voorsprong. een hard schot was debuterend doelman Emre Polat te machtig: 0-1.

Zondag-1 stroopte de mouwen op en kreeg nu wel loon naar werken. Mert Erbas tekende voor de gelijkmaker en invaller Yunus Ekiz zette de wedstrijd op z’n kop: 2-1. De bezoekers gingen op jacht naar de gelijkmaker, maar GSC/ODS gaf weinig weg. Na een snelle counter stelde Regga Regales Enes Ak in staat om de wedstrijd op slot te gooien: 3-1

De Brabanders drongen nog wel aan, maar nadat de eveneens ingevallen Moreno van der Geer een bal van de doellijn kopte ebde het geloof bij de gasten weg. Voor trainer Pip Pruymboom is er ondanks de zege nog wel wat werk aan de winkel, maar dat is hem wel toevertrouwd. Komende zondag gaat GSC/ODS op bezoek bij RCD. Deze derby begint om 14.00 uur.