Na opnieuw een verliespartij ontving Zondag-1 alwéér de complimenten van tegenstander en scheidsrechter. Je koopt er echter helemaal niets voor. SV Reeshof trok met 4-2 aan het langste eind en drukte GSC/ODS nog wat steviger op de bodem van de ranglijst. De nederlaag was onnodig, tot halverwege de tweede helft gloorde er zelfs nog een overwinning.

Zoals al het hele seizoen zaten de problemen in de achterhoede. Zondag-1 was qua veldspel zeker niet de mindere, maar de thuisclub kreeg wel meer kansen. Na de 1-0 hadden de gastheren met wat meer scherpte de wedstrijd al op slot kunnen gooien, maar in plaats daarvan werd het gelijk. Een schot van Ilhan Solak werd door de keeper niet goed verwerkt en Yunus Ekiz was attent: 1-1.

Op slag van rust raakte Solak ook nog de paal. Na de thee kwam GSC/ODS tóch op voorsprong, met opnieuw en hoofdrol voor Solak. Bij een snelle uitval toonde hij zich niet egoïstisch en legde de bal panklaar voor Ismail Yildirim: 1-2. SV Reeshof raakte compleet van de leg en reageerde zich af op de overigens goed leidende scheidsrechter.

De thuisploeg kreeg de ene na de andere gele – en zelfs een rode kaart, maar Zondag-1 kon er niet van profiteren. Integendeel, nadat de zoveelste dekkingsfout werd afgestraft (2-2) vloog een afstandsschot fraai in de bovenhoek en stond er 3-2 op het scorebord. Opnieuw liep GSC/ODS achter de feiten aan. Zonder echt geloof ging de ploeg op zoek naar de gelijkmaker, maar diep in blessuretijd kreeg het team de deksel definitief op de neus: 4-2.

Het hoeft weinig betoog dat Zondag-1 uit een heel ander vaatje zal moeten gaan tappen om resultaat te boeken. Dat weten spelers en technische staf zelf ongetwijfeld ook, maar blijkbaar weet nog niemand hoe het tij gekeerd kan worden. Komend weekend wacht weer een herkansing; dan komt middenmoter Madese Boys op bezoek in Dordt.

Zaterdag-1 deed het dit weekend een stuk beter door koploper RFC in eigen huis op 2-2 te houden. Met dat resultaat ging de periodetitel aan de neus van RFC voorbij. SCO profiteerde dankbaar. Komend weekend krijgt Zaterdag-1 RWB op visite, de nummer drie van de ranglijst.