Het heeft vijf wedstrijden geduurd, maar Zondag-1 heeft z’n eerste zege in de competitie dan toch te pakken. Bij buurman SC Emma werd het 1-4 en daarbij was een hoofdrol weggelegd voor Ilhan Solak. De spits leverde in de tweede helft een loepzuivere hattrick af. Het was de kroon op een goede helft, waarin geduldiger en degelijker gespeeld werd dan voor rust.

GSC/ODS begon zoals we gewend zijn, met veel druk naar voren, dominant, veel balbezit, maar zelden echt dreigend. Eindeloos combineren zonder op doel te schieten, zo win je geen wedstrijden. Omdat het ook achterin wéér niet goed stond leek het deze middag opnieuw mis te gaan. Een grove dekkingsfout bezorgde Emma uit de eerste kans meteen een doelpunt: 1-0.

De sterk spelende Ismail Yildirim, alweer hij, trok de stand recht, maar Zondag-1 mocht de handjes dichtknijpen dat de gastheren tot twee keer toe niet profiteerden van nieuwe dekkingsfouten in de defensie van GSC/ODS. Bij de thee werd besloten om wat meer zekerheid in te bouwen en iets meer ruimte te scheppen door af en toe in te zakken en die taktiek werkte erg goed.

Eigenlijk had Emma in de tweede helft niets meer in te brengen. Via treffers van Ilhan Solak (de tweede na een hele mooie aanval) stond binnen het uur 1-3 op het scorebord en daarna was het in de gestaag neervallende regen wachten op het eindsignaal. Dat kwam er uiteindelijk ook, maar pas nadat Solak in blessuretijd nog z’n hattrick voltooide, dankzij opnieuw een fraaie voorbereiding van Regga Regales.

De zege zal Zondag-1 ongetwijfeld vertrouwen geven, maar of het lek nu echt boven is is een vraag die pas over enkele weken beantwoord kan worden. Feit is dat de ploeg nog altijd hekkensluiter is. Die rol kan de ploeg komend weekend overdoen aan het één punt meer tellende Terheijden, want dat is dan namelijk de tegenstander in Dordrecht.