Wie wil zien hoe dolle vreugde er uitziet had zaterdagmiddag om drie minuten over half vijf bij ons hoofdveld moeten staan. Diep in blessuretijd maakte invaller Koen de Ruiter de tiende treffer van deze middag en een eind aan alle illusies van het bezoekende RWB. Het was het slot van een waar spektakelstuk, dat het publiek bijna honderd minuten kostelijk vermaakte. Op de 6-4 zege viel ook nog eens weinig af te dingen.

GSC/ODS speelde een prima eerste helft, misschien wel de beste helft van dit seizoen, maar beloonde zichzelf niet. Raiclen Napomuceno en Jamai Fernandez verzuimden oog in oog met de doelman van de gasten te scoren en prompt trad een aloude voetbalwet in werking. Wie niet scoort krijgt ze zelf achter z’n oren. En zo geschiedde.

Een fraaie vrije trap zette RWB op 0-1 en de score werd nogal gelukkig verdubbeld toen een geblokt schot via de rebound alsnog binnen vloog. Gelukkig heeft Zaterdag-1 ruim voldoende karakter in de ploeg en dus werden de mouwen wat verder opgestroopt. Met succes. Na een actie van Jamai Fernandez zorgde Dani Fernandez voor de aansluiting (1-2) en een scherpe voorzet van Raiclen Napomuceno vloog via een verdediger binnen: 2-2.

Na de thee moest Zaterdag-1 na een snelle counter (2-3) opnieuw achter de feiten aan. Daarna brak de ‘periode-Pankras’ aan. Leandro Conde Fernandez leverde een mooie voorzet af, die Arie Pankras schitterend in de kruising kopte (3-3). De Brabanders kwamen via een snelle aanval wéér op voorsprong, maar kregen geen vat meer op de uitblinkende Pankras, die de basis voor de zege legde.

Met een subtiel lobje over de keeper trok Arie de stand recht (4-4) om niet veel later zijn hattrick de voltooien en GSC/ODS voor eerst deze middag op voorsprong te zetten. Wie vaker doelpuntenfestijnen gezien heeft wéét gewoon dat het bij 5-4 niet afgelopen is. RWB wist het ook en ging op jacht naar de 5-5. Die kwam er echter niet. Het was even billen knijpen, maar zoals gememoreerd werd het dus 6-4.

Door de zege op RWB klimt Zaterdag-1 naar de vierde plaats op de ranglijst en is het de tweede periode goed begonnen. De mannen van trainer Dennis Groeneweg gaan komend weekend naar Sprang-Capelle voor een duel met het eveneens in de middenmoot bivakkerende SSC’55.