Twee derby’s op rij voor Zaterdag-1 vertoonden een opvallende gelijkenis én een groot verschil. Zowel in het duel tegen SSW als tegen Dubbeldam viel er voor de toeschouwers weinig te genieten, maar waar een week eerder verloren werd pakte GSC/ODS dit keer wel de drie punten. De bezoekers werden met een 2-1 nederlaag naar huis gestuurd, maar net als een week eerder had er zomaar een andere uitslag op het scorebord kunnen staan.

Onverdiend was de zege niet, want de ploeg toonde collectief de inzet en passie, die we vorig seizoen zo vaak misten. Helaas begon Zaterdag-1 dramatisch, want binnen een minuut stond het door defensief geklungel al 0-1. Ook in de rest van de wedstrijd oogde het achterin niet solide, maar lange tijd wist Zaterdag-1 de opponent ver van het doel te houden. Na een klein half uurtje ging het ook in de Dubbeldamse defensie helemaal mis en profiteerde Arie Pankras met een fraaie lob: 1-1.

Na rust waren het juist de bezoekers die niet scherp uit de kleedkamer kwamen en stond het na twee minuten 2-1 door een treffer van Dani Fernandez. Daarna werd het foutenfestival van twee kanten vrolijk voortgezet en gebeurde er weinig tot Dubbeldam besloot om achterin één tegen één te gaan spelen. Het leidde tot hachelijke situaties voor beide doelen, maar mede dankzij de goed invallende doelman Paul Thies werd er niet meer gescoord.

Om in het ‘linkerrijtje’ te blijven wacht GSC/ODS twee pittige wedstrijden. Over twee weken komt RWB, de nummer drie, naar Dordt en komend weekend gaat Zaterdag-1 op bezoek bij koploper RFC.