Wie niet scoort kan niet winnen. Die ijzeren voetbalwet deed Zaterdag-1 al een paar keer de das om en ook dit weekend was het gebrek aan scorend vermogen de oorzaak van alweer een onnodige nederlaag. Het bezoekende SSW ging via een 1-3 zege met de volle buit naar huis, waarbij de bezoekers wel erg veel hulp kregen van de scheidsrechter.

Dat de KNVB een 16-jarige jongen zonder begeleiding naar een derby stuurt is eigenlijk onverantwoord, maar het gebeurde wel. Gelukkig voor de piepjonge leidsman was het heel lang een sportief duel. GSC/ODS begon goed, was een half uur lang dominant, creëerde een paar kansen, maar benutte geen enkele. SSW bakte er weinig van, maar kreeg vertrouwen door het wedstrijdverloop.

Na rust speelden de bezoekers brutaler, maar hadden de hulp van de scheidsrechter nodig om op voorsprong te komen. Een strafschop in cadeauverpakking zorgde voor 0-1. Niet veel later was het 0-2 en opnieuw was er een hoofdrol voor de scheidrechter, die niet zag dat er een aanvallende overtreding vooraf ging aan de treffer.

Ervaren scheidsrechters weten dat je in een wedstrijd veel moet zien en weinig moet horen, maar helaas was dat zaterdag andersom. Zowel trainer Dennis Groeneweg als grensrechter René van Kordelaar kregen een rode kaart wegens aanmerkingen op de leiding. Dat de kritiek terecht was neemt niet weg dat het altijd beter is om te zwijgen.

Via een goedgekeurde buitenspel-goal gooiden de bezoekers de wedstrijd definitief op slot. Het absolute dieptepunt moest echter nog komen. Leandro Conde Fernandez werd namelijk het ziekenhuis ingeschopt en op het moment dat we dit publiceren is niet duidelijk hoe ernstig zijn letsel is. De scheidsrechter vond het een strafschop waard, die door invaller John Stal benut werd: 1-3.

Voor de schandalige overtreding volstond de leidsman echter met geel, waar rood de enige reactie kon zijn. Dat zorgde ervoor dat de gemoederen rondom het veld heel hoog opliepen. Dankzij de aanwezigheid van veel verstandige mensen liep het gelukkig met een sisser af. Zaterdag-1 wacht komend weekend opnieuw een derby, want dan komt Dubbeldam op bezoek.