De thermometer gaf zaterdagmiddag drie graden aan, maar met een gure wind over het veld voelde het ijskoud aan. Het weerhield onze jongste talenten niet om toch present te zijn op Mini’s Day. We misten wel Emir, want die was lelijk gevallen en op de Huisartenpost beland. Vanaf deze plek wensen we hem een voorspoedig herstel, zodat we ‘m snel weer kunnen begroeten

Vanwege de bittere kou besloten de trainers om het op deze Mini’s Day over een andere boeg te gooien; meer beweging, om zo een beetje warm te blijven. En dus werd het dit keer dribbelen, slalommen en afronden op doel. Speciaal voor deze gelegenheid nam Peter plaats onder de lat. .

Ali en Boyd speelden één tegen één op het pannaveld. Daar kan de bal niet uit gaan en dus worden ze kinderen snel warm, maar ook moe. Dit intense potje eindigde na een kwartier in 7-7. Boyd verkoos voor deel twee van de Mini’s Day de training van Peter, zodat Yigit de kans kreeg om het tegen Ali op te nemen. ……

In de tweede helft wilde Boyd liever zijn voetbalskills laten zien aan Peter en nam Yigit het op tegen Ali op het pannaveld en u raadt het al. Dit spelletje eindigde in wederom een gelijkspel.

Voor Fernando was het de tweede helft te koud. Hij wilde niet opgeven, maar stond te rillen van de kou en de begeleiding liet hem zijn mandarijn pakken en naar huis gaan. Ook dit potje – we raken er al aan gewend – eindigde gelijk. Peter had vandaag z’n lolbroek en z’n grapjas aangetrokken, maar alle gekheid op een stokje; bij deze temperaturen zijn thermokleding, muts en handschoenen geen overbodige luxe.

De gespreksstof in de kleedkamer was dit keer zéér divers. Het ging over voetbalclubs, tellen tot 60, oefenen op onze clubnaam (best wel veel letters, GSC/ODS) en Rommelpiet, die op enkele scholen nogal wat rommel in de klas heeft gemaakt. Onze mini’s wilden weten of deze medewerker van Sinterklaas ook nog bij de club komt…..

Wat we zeker weten is dat Sint op zaterdag 3 december rond 18.00 uur verwacht wordt bij GSC/ODS. Rommelpiet zien we liever niet, want de club heeft nog altijd niet genoeg vrijwilligers om op te ruimen. Als er – door de invoering van het verplichte vrijwilligersbeleid per 1 januari – volgend jaar wél genoeg zijn, tsja, dan is Rommelpiet ook welkom.

Komende zaterdag is er natuurlijk weer Mini’s Day en hopelijk wat minder koud. Er wordt deze keer géén pupil van de week gekozen, want…. dat is al gebeurd. Die eer valt dit keer te beurt aan Tyler, van Jo8-1.