Je maakt het eigenlijk nooit mee, een rustige Mini’s Day. Dit weekend is bewezen dat het toch echt mogelijk is; een vlekkeloos verlopend uurtje met onze allerjongste talenten. Prima voor de gemoedsrust van trainer Ariëtte en haar hulp-coaches, al is dit natuurlijk geen garantie voor nieuwe Mini’s Days zonder hectiek…

Of het nou kwam doordat het zo rustig was weten we niet, maar feit is dat er spontaan een gesprek over ons clublogo ontstond. Enkele kids zeiden het zo mooi te vinden. Die leeuw op de borst, dat staat inderdaad stoer. Maar pas nadat ze gevraagd werd om nog eens héél goed naar dat logo te kijken ontdekten ze dat er ook nog een vogel in zit. Tsja, we zijn een fusieclub, maar dat zal de jongste generatie worst wezen…

Er waren dit keer tien deelnemers. Mark ontbrak, want hij is van 2016 en dus doorgestroomd naar Jo7, waarmee hij zaterdag z’n eerste wedstrijd speelde. Uiteindelijk hopen we natuurlijk dat alle mini’s in een pupillenteam belanden en – wie weet – over een jaar of twaalf in het eerste elftal ! We zijn met dit evenement nog ‘maar’ zes jaar bezig, dus moeten we geduld hebben om die droom te zien uitkomen.

Wat de dag zelf betreft; de allerkleinsten werkten op het bekende parkoers aan hun motoriek en traptechniek en de iets oudere mini’s speelden een partijtje. Rafal en Boyd speelden tegen Ali en Emir en hielden elkaar keurig in evenwicht. Het werd 5-5. Alweer een gelijkspel ! Met in de rust een bekertje limonade en na afloop een banaan was het al met al weer een leuke dag.

Voor de 5-jarige Boyd werd het zelfs een héle leuke dag, want hij werd gekozen tot Pupil van de Week. Hij werd dus getrakteerd op een patatje met frisdrank en mocht bij Zaterdag-1 de aftrap doen. Oog in oog met de doelman van SSW had hij minder moeite om het net te vinden dan menig eerste elftalspeler. Als extra beloning ontving hij een bal met handtekeningen van de spelers.

Volgende week, zaterdag 12 november, is er gewoon weer een Mini’s Day ‘training’. Althans, als de kinderen en ouders niet naar de intocht van Sinterklaas gaan. En over de Sint gesproken, die heeft vanuit Spanje laten weten ook GSC/ODS te willen bezoeken. Wil je daar het fijne van weten, hou dan onze clubkanalen in de gaten !