Als je driekwart wedstrijd tegen tien man speelt is verliezen niet logisch. Het overkwam Zondag-1 echter wel. Het bezoekende SV Waspik ging met een 2-4 zege als nieuwe koploper van de derde klasse B naar huis. GSC/ODS staat met één punt uit vier wedstrijden nog wat steviger op de onderste plaats en moet zich eens flink achter de oren krabben hoe de ploeg in deze situatie beland is en de weg omhoog gevonden kan worden.

Zoals we inmiddels gewend zijn had Zondag-1 veel balbezit, maar werd er teveel met de bal gelopen en in te laag tempo gevoetbald. Ook ontbrak het herhaaldelijk aan scherpte voor de goal. Zelfs voor open doel werd de bal tot twee keer toe naast geschoten. Het was dan ook Waspik dat de score opende uit een vrije trap. Met dank overigens aan een verkeerd opgestelde muur.

Ismaël Yildirim trok de stand recht (1-1) en toen een tegen die treffer protesterende Brabander met rood kon inrukken leek de thuisclub een makkelijke middag tegemoet te gaan. Niets was minder waar. In de laatste seconde voor rust kwam Waspik via een ziedend schot opnieuw op voorsprong en de thee was amper gedronken of er stond na defensief geklungel 1-3 op het scorebord.

Zondag-1 ging op jacht naar de aansluitingstreffer, die er uiteindelijk ook kwam via alweer Ismaël Yildirim, dit keer vanaf elf meter. Verder dan 2-3 kwam GSC/ODS ondanks diverse kansen niet. Bij een counter in de slotfase ging het achterin weer mis en belandde ook daar de bal op de stip en ook hier werd de strafschop benut: 2-4.

Voor de club was het een verre van vrolijk weekend. Zaterdag-1 ging een dag eerder namelijk ook al onderuit bij DHV. In Zevenbergschen Hoek was GSC/ODS voetballend niet minder en bleef er tot kort voor tijd hoop op een punt, maar in de slotfase liep de thuisclub van 1-0 uit naar 3-0. Komend weekend staan er derby’s op het programma. Zaterdag-1 ontvangt SSW en Zondag-1 gaat op bezoek bij SC Emma.